Lyckad seniordebut av hemvändare: "Riktigt kul"

Första seniormatchen och comeback i moderklubben. Då klev Adam Petersson fram med ett viktigt mål och bidrog till att Vimmerby besegrade Borås med 4–1. "Det var riktigt kul", sa han.

Adam Petersson var tillbaka i moderklubben Vimmerby och gjorde det viktiga 2-0-målet mot Borås.

Adam Petersson var tillbaka i moderklubben Vimmerby och gjorde det viktiga 2-0-målet mot Borås.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-12-30 21:51

Adam Petersson är fostrad i Vimmerby Hockey, men lämnade för IK Oskarshamn när han skulle börja gymnasiet. Efter fyra år i IKO spelar han till vardags i klubbens J20-lag. På fredagen blev det dock ett inhopp i moderklubben.

– Det var givet att ställa upp när frågan kom, sa han.

Petersson satte också ett rejält avtryck i matchen genom att bidra med det viktiga 2–0-målet ett par minuter in i andra perioden.

– Jag minns inte så mycket av situationen. Jag fick en passning och klippte bara till och fick se pucken gå i mål. Det var riktigt skönt.

19-åringen var allt annat än blyg ute på isen. Han klev in direkt i närkamperna och utnyttjade sin storlek.

– Jag tänkte lite extra på att spela lite mer fysiskt. Det är viktigt på seniornivå. Annars tycker jag tempot var ganska likartat mot vad jag är van vid i juniormatcherna. Jag hängde med ganska bra är känslan.

Vimmerby vann till slut med 4–1 efter att Borås väckt matchen till liv med en ganska sen reducering till 3–1.

– Det kändes ändå som vi hade ganska bra kontroll på det hela vägen. Första perioden var inte som bäst, men när vi väl fick ledningen så var det inga problem.

Petersson bildade en kedja med Eddie Levin och Jakob Karlsson.

– Det underlättade en hel del att få spela med killar jag känner till. Jakob har jag sett spela sedan jag var liten grabb och Eddie har jag spelat en del tillsammans med tidigare. Det var riktigt kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!