"Hade inte hjälpt om jag skjutit mot ett handbollsmål"

Inte ens en gratischans mot öppet mål kunde få Anton Carlsson att göra sitt första mål i vårserien. "Det hade inte hjälpt om jag skjutit mot ett handbollsmål", sa han.

Vimmerby Hockeys Anton Carlsson är ännu mållös i vårserien.

Vimmerby Hockeys Anton Carlsson är ännu mållös i vårserien.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-02 08:00

Det var i slutet av andra perioden mot Borås som Vimmerby Hockeys trotjänare fick det gyllene läget. Inte bara att göra sitt första mål i vårserien, utan framförallt att reducera till 3–2 och ta VH in i matchen igen.

Borås målvakt Konstantin Barulin råkade mer eller mindre spela fram Carlsson till öppet mål.

– Jag såg situationen hela vägen och tog sats för skottet mot den tomma målburen. Då studsade pucken upp i helt fel läge och jag fick en snedträff. Pucken for upp i nätet bakom mål. Det hade inte hjälpt om jag skjutit mot ett handbollsmål. I efterhand kan man skratta åt det, men just då kändes det ju tungt.

Vimmerby kunde ändå åka hem från Borås med två pinnar i bagaget. Lika många inkasserade Carlsson i form av assist.

– Det var skönt att vara med och spela fram till ett mål i power play. Sedan vann jag en duell och fick fram pucken till Levin när han gjorde 3–2. Det var ett väldigt bra avslut av honom.

Är det ändå inte lite frustrerande för dig att inte ha gjort något mål än?

– Det spelar ingen större roll så länge laget vinner. Det är tur att det finns många andra som kan kliva fram och vi har bra spridning på målskyttet.

Carlsson missade ett par matcher efter jul på grund av skada.

– Det har tagit ett tag att komma in i det fullt ut igen, men nu känns det bra. Jag får sikta på att sätta ett mål mot Segeltorp på fredag istället. Då är det fri entré och förhoppningsvis mycket folk på läktarna. Då vore det läge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!