Måltorkan över för William Nylander

Poängtorkan är över. William Nylander slog till med både mål och assist när Toronto utklassade Ottawa med 7–3 i NHL-ishockeyn. Samtidigt passade Washingtons Nicklas Bäckström på att förlänga sin poängsvit.

Torontos forward William Nylander fick med sig både ett mål och en assist i matchen mot Ottawa. Arkivbild.

Ishockey2021-02-19 07:35

Sex matcher hann passera utan att Torontos forward William Nylander producerade en enda poäng. Men när laget i natt sprutade in mål fick även Nylander vara med bland målgörarna och jubla.

– Det var många matcher utan poäng och självklart påverkas man av det, så av den anledningen var det skönt att få med sig ett mål och en assist i dag, säger Nylander efter matchen, rapporterar nhl.com.

Nylanders fullträff kom i mitten av den andra perioden i powerplay, då han höll sig framme och tryckte in en retur på Jason Spezzas skott. Det var Torontos sjätte mål dittills i matchen. Två mål tidigare hade 24-åringen också passat fram till Torontos 4–1-mål. Svensken har nu gjort fem mål och nio assist på 18 spelade matcher den här säsongen.

Rekordsvit för Matthews

Betydligt bättre har det gått för lagkamraten Auston Matthews, som efter två mål mot Ottawa nu har gjort poäng i sina 15 senaste matcher. Efter att ha tvingats stå över en match i slutet av januari har Matthews också gjort poäng i Torontos tolv senaste – med ett facit på totalt 16 mål och åtta assist – den längsta sviten hittills i NHL den här säsongen.

– Han kör över målvakterna, de är i princip chanslösa, säger Nylander om Matthews målframgångar.

– Och han gör det hela tiden, vilket är otroligt. Med sitt skott, och lägena han gör mål ifrån, så är det det bästa jag har sett.

Marcus Högberg i Ottawas mål hann släppa in ett av Matthews skott, innan han efter endast tolv minuter tvingades lämna rinken med vad som beskrivs som en underkroppsskada. Hans ersättare Matt Murray släppte sedan in ytterligare sex mål på 26 skott.

20 poäng för Bäckström

I matchen mellan Washington och Buffalo förlängde Nicklas Bäckström sin poängsvit, genom att sätta matchens första puck bakom Linus Ullmark i Buffalo-målet i slutet av den första perioden. Ullmark räddade först ett skott av Aleksandr Ovetjkin, men i förvirringen framför mål höll sig Bäckström framme och kunde styra in powerplay-målet.

Det var Bäckströms åttonde mål får säsongen. Han har nu gjort minst en poäng i 13 av 15 spelade matcher den här säsongen – åtta mål och tolv assist totalt.

Buffalos Victor Olofsson reducerade för Buffalo i powerplay i mitten av den tredje perioden, men Washington höll undan och slutresultatet skrev 3–1.

Buffalo har nu förlorat fyra raka matcher, varav tre har kommit efter att laget tvingades till ett två veckor långt speluppehåll på grund av covid-19.

– Vi är i en svår situation nu, säger Buffalotränaren Ralph Krueger, efter matchen, enligt nhl.com.

– Det handlar om psykologi nu. Vi behöver uthållighet och karaktär för att fortsätta kämpa.