Målvakten besvarar VH-ryktet: "Fyra-fem lag är aktuella"

Enligt uppgifter ska Södertälje SK:s förre målvakt Claes Endre vara klar för spel i Vimmerby Hockey. 28-åringen dementerar uppgifterna, även om han medger att VH är ett alternativ. "Det har funnits kontakt", säger han till Sporten.

Claes Endre medger att det funnits kontakt med VH. Däremot är det fortfarande fyra-fem klubbar som är aktuella för målvakten.

Claes Endre medger att det funnits kontakt med VH. Däremot är det fortfarande fyra-fem klubbar som är aktuella för målvakten.

Foto: Kenta Jönsson

Ishockey2024-05-21 08:00

Det var Dagens Vimmerby som under måndagen först kom med uppgifterna om att Vimmerby Hockey skulle ha gjort klart med SSK:s förre målvakt Claes Endre.

"Enligt trovärdiga uppgifter till vår tidning kommer 28-årige Endre stå mellan VH:s stolpar i vinter. Sportchefen Pelle Johansson vill dock inte bekräfta våra uppgifter", skrev bland annat tidningen.

När Vimmerby Tidning fick tag i Claes Endre senare under måndagen svarade han såhär på frågan om det skulle var klart med spel i VH: 

– Nej, det är det inte. Men det är absolut ett alternativ.

Har det funnits kontakt?

– Det har funnits kontakt.

I Södertälje hade Endre gamla VH-ikonen Calle Brattenberger som målvaktstränare.

– Jag vet egentligen ganska lite om klubben, men av det jag fått höra verkar det bra. Av "Bratten", som har kvar hus där, har jag bara fått en positiv bild av Vimmerby som stad och förening. Annars vet jag inte så himla mycket förutom att det de åstadkommit är imponerande och häftigt.

Efter en mindre lyckad säsong mellan stolparna i AIK blev fjolåret i SSK ett lyft för Endre, som är väldigt nöjd med speltiden och egna prestationen. Men dessvärre fick han inte vara kvar, vilket han ville. 

– Så var det. Jag hade en tanke om att vara kvar och fortsätta resan som jag och Calle påbörjat. Men det kan vara såhär tråkigt i branschen och man kan inte styra det själv. Jag fick reda på att jag inte passade in i lagbygget ganska tidigt efter säsongen var slut. Jag har flyttat fem år i rad, så jag börjar bli van. Det är trist, men jag är laddad på nästa utmaning.

Utan att gå in på namn, hur många klubbar är kvar som alternativ?

– Jag vet inte riktigt. Det finns lite alternativ utomlands, men det ska ske mycket för att det ska bli klart. Det är väl runt fyra-fem lag som är aktuella, svarar Endre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!