Målvakten lämnar Västerviks IK – klar för moderklubben

Västerviks IK tappar en av sina målvakter – är klar för derbyrivalen.

Foto:

Ishockey2017-04-18 16:04

Det är Ludvig Engsund som nästa säsong kommer att spela för sin moderklubb IK Oskarshamn.

– Grymt kul att vara tillbaka och att få komma hem. Klubben har ett nybygge på gång med ny sportchef och tränare, och jag tror att man har något väldigt bra på gång här. Att då få chansen att vara med också, det fanns inte så mycket att tveka på egentligen, säger Ludvig Engsund i ett pressmeddelande.

Att få in den femte egna produkten i truppen ser Per Kenttä väldigt positivt på, men han betonar också att det är på grund av hans kvaliteter som han nu är klar för en återkomst. 

– Det är alltid kul att kunna ta hem egna produkter, men Ludvig är också en väldigt kompetent målvakt. Han har haft en bra utveckling de senaste säsongerna och var en spelare som jag tidigt hörde av mig till för att stämma av läget. Jag tror definitivt att han är redo att ta nästa kliv i karriären här hos oss, säger sportchefen Per Kenttä. 

– Jag har fått utvecklas bra i Västervik, vi hade en grym säsong, men nu var känslan att jag ville ta mig an en ny utmaning. Och vilken utmaning vore bättre än att få komma hem till Oskarshamn. Det är trots allt lite andra förutsättningar här ett klart steg uppåt i karriären. Det blir en lite annan chans för mig också att få konkurrera om matcherna också. Ragnewall är en jätteduktig målvakt, men vi är jämnåriga, har lite samma bakgrund i karriären…nej, det ska bli riktigt roligt det här, avslutar Engsund. 


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!