Målvakten om succéstarten: "Vi jobbar väldigt hårt"

Tio raka segrar. Virserum går fram som en ångvält i hockeytrean. I målet har Robert Davidsson gjort en kanonsäsong så här långt – med 93,22 i räddningsprocent.

Den VH-fostrade målvakten Robert Davidsson trivs i Virserum. Liksom hela laget han har imponerat den här säsongen.

Den VH-fostrade målvakten Robert Davidsson trivs i Virserum. Liksom hela laget han har imponerat den här säsongen.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-11-02 20:18

Med den siffran är 29-åringen bäst i hela serien.

– Jag försöker att inte kolla för mycket på statistiken, utan det är en match i taget som gäller. Totalt sett har det känts helt okej, säger målvakten ödmjukt.

I söndags blev det 4–3 mot derbyrivalen Åseda – efter stor dramatik. Det avgörande målet av Elias Grönberg kom när klockan stod på 58:04.

Längst bak gjorde Robert Davidsson återigen en bra match. Han stod pall när Simon Dahl, Jim Nordh och de övriga Åseda-spelarna tryckte på.

– Självklart var det extra skönt att vinna mot Åseda. Jag har varit här i sex säsonger och vet att rivaliteten mellan klubbarna är stor. Det sitter i väggarna.

I somras valde just Simon Dahl och Jim Nordh att lämna Virserum, till förmån för grannklubben Åseda. Istället satsade VSGF på ett flertal utländska spelare. Det har blivit succé.

– Det syntes redan på den första isträningen att sportgruppen hade gjort ett bra jobb med scoutingen. Alla nya spelare är duktiga, säger Robert Davidsson.

Har lyfter fram två av importerna lite extra.

– Dominik Brzek sticker ut med sin lugna och trygga spelstil. Sedan är jag imponerad av Jordan Fogartys kvalité framåt.

– Överlag har hela laget gjort det bra hittills. Tittar man på resultaten har Åseda dominerat sina matcher på ett tydligare sätt, medan vi kanske har visat mer styrka som lag. Vi jobbar väldigt hårt.

Hur långt kan det räcka?

– Det är jättesvårt att veta hur bra de andra serierna är. Om vi tar oss till Alltrean kommer vi få några bra värdemätare där.

Jodå. Visst kommer Virserum ta sig till Alltrean. Det är bara en tidsfråga innan den biljetten är i hamn. Däremot finns det några andra orosmoln på hockeyhimlen...

På grund av coronaviruset har flera serier i Region Syd pausats i tre veckor.

– Risken är stor att de kommer ha halva grundserien kvar när vi har spelat färdigt. Jag vet inte riktigt hur förbundet ska få ihop allt, säger Robert Davidsson.

Nästa uppgift för Virserum är tabellfyran Diö, på söndag. Då är det läge att ta säsongens elfte raka seger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!