Målvakten storspelade – och assisterade

Han höll nollan och ordnade en assist till matchens enda mål – och Örebro vann i förlängningen hemma mot Leksand. Succén blev total när reservmålvakten Jonas Arntzen fick chansen mot sitt förra lag. –Kul att visa alla i Leksand och alla här i Örebro att man är en bra målvakt, säger Arntzen till TT.

Borna Rendulic avgjorde mot Leksand. Arkivbild.

Ishockey2020-12-08 21:45

Efter drygt två veckor utan matchspel på grund av coronaläget i laget har Örebro fyra matcher på sju dagar. På tisdagskvällen inledde alltså ett något ringrostigt Närkegäng den intensiva matchveckan med att hemmabesegra Leksand, vilket också betydde att Örebros supersvit förlängdes till elva raka vinster i inbördes möten i SHL.

Och den här gången kan Örebro, som har tagit poäng i samtliga hemmamatcher denna säsong, tacka Jonas Arntzen för segern.

– Ja jag är såklart jättenöjd och det blir extra kul när man möter sitt gamla lag. Så det är en del känslor bara det, säger reservmålvakten.

Enroth stöttar

Landslagsmeriterade målvakten Jhonas Enroth värvades inför säsongen till Örebro som den givne ettan. Men när Jonas Arntzen väl har fått chansen så har norrmannen verkligen tagit den – hittills har han ordnat två nollor och har ett snitt på 92,7 i räddningsprocent på sex matcher.

TT: Tror du Enroth börjar känna flåset?

– Vi samarbetar jättebra, och backar upp varandra på ett bra sätt. Om han känner något flås eller inte det kan bara han svara på. Men om man säger så här, det är alltid han som kommer fram först och grattar om man gjort en bra match.

Dalalaget började dock piggast – och vann skottstatistiken med klara 16-7 i första perioden. Jonas Arntzen räddade då Örebro på alla möjliga sätt flera gånger om.

Assist på målet

– Det var ett tag sedan vi spelade match och då är det naturligt att det även bjuds på några farliga lägen, speciellt i första perioden. Men vi samlade oss i pausen och gick ut väldigt starkt i andra och tredje perioden. Och vi vinner välförtjänt till sist, tycker jag, säger Arntzen.

Alla tre perioder förblev alltså mållösa och först i förlängningen klev poängkungen Borna Rendulic fram och sprätte in matchens enda mål bakom Leksands målvakt Janne Juvonen, som även han gjorde en stormatch mellan stolparna.

– Jag tror aldrig jag har varit med om att gå in i en förlängning med 0–0, varken när jag suttit på bänken eller spelat så det var en speciell känsla. Och när vi gjorde målet så var det en fantastisk känsla, säger Arntzen.

TT: Och du fick en assist till målet.

– Ja, jag hörde det nu efteråt att jag fick en assist, det tänkte jag inte alls på där och då. Nä, men det är kul.