Målvakten vill kliva fram ur skuggan: "Upp till mig"

Han fick sparsamt med speltid under säsongen som gick. Ändå var Gustav Bågenvik först ut tillsammans med Gustav Jansson att förlänga kontraktet med Vimmerby Hockey. "Jag hoppas kriga till mig förstaplatsen i målet", säger 22-årige Bågenvik.

Gustav Bågenvik är redo att axla förstarollen mellan stolparna i Vimmerby Hockey.

Gustav Bågenvik är redo att axla förstarollen mellan stolparna i Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco/Andreas L Eriksson/Montage

Ishockey2021-04-21 11:53

Säsongen 2019/2020 var Gustav Bågenvik en av hela Hockeyettans allra bästa målvakter, åtminstone i grundserien. 22-åringen, som ursprungligen kommer från Örebro, hade en räddningsprocent på 93.65 för sitt Grums IK och toppade västra seriens målvaktsliga.

Det gjorde att Vimmerby Hockey fick upp ögonen för burväktaren, som har meriter från spel i Linköping HC:s organisation, och hämtade in honom till säsongen 20/21. Men det blev bara sju framträdanden för Bågenvik i sin debutsäsong i Småland – två i grundserien och fem i Allettan. Resten fick Tomas Rydén ta hand om.

Nu är Rydén borta, men Bågenvik kvar. Han förklarar hur snacket med klubb- och sportchefen Morgan Persson har gått sedan säsongen tog slut.

– Vi har haft en jättebra dialog och det "Mogge" presenterade för mig kändes väldigt intressant, förklarar Gustav Bågenvik.

Så pass intressant att han bestämde sig för att skriva på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

– Det var inget snack. Jag trivs superbra här i Vimmerby och det är en jättefin organisation, säger han.

Hade du tankar på att söka dig vidare och lämna VH?

– Det är klart att det funnits tankar, men när jag väl fick sätta mig ner och prata med "Mogge" så kändes det väldigt bra.

Och nu är målet givetvis att ta den där förstaplatsen i VH-målet som Tomas Rydén lämnat efter sig.

– Självklart är målsättningen att spela så mycket som möjligt och jag hoppas kriga till mig förstaplatsen. Samtidigt gäller det att ta upp kampen mot sin konkurrent, menar Bågenvik.

Vem som blir hans konkurrent vet han inte ännu.

– Nej, men det är upp till mig att bevisa mig, oavsett vem det blir.

Vad tycker du annars om din första säsong i Vimmerby?

– Den har varit lärorik, skulle jag säga. Det gick kanske inte som man hade planerat, men man lär sig alltid något av det. När jag väl spelade så gick det ganska bra, men det blev för stora mellanrum mellan matcherna.

Det är en bit kvar till nästa säsong drar igång. Då hoppas Bågenvik, precis som alla andra, att publiken kan vara tillbaka på läktaren.

– Ja, det hade varit underbart att spela framför publiken här, säger han och tillägger:

– Det känns också som att det finns en stor revanschlust hos alla i föreningen, med tanke på alla uttåg i slutspelet. Nu är det dags att ta det sista steget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!