Målvaktens succé: pris, mål och derbyseger

Djurgårdens målvakt Carl Lindbom prisades när seriesexan tog emot tabellåttan AIK i hockeyallsvenskans Stockholmsderby. Då var målvaktsstjärnans lag numret större och krossade AIK med 5–1 – efter att Lindbom själv punkterat matchen. –Det är en dröm. Helt ärligt, säger Lindbom till C More.

Djurgården krossade AIK i hockeyallsvenskan.

Ishockey2023-02-22 21:51

Inför derbyt fick Djurgårdsmålvakten Carl Lindbom, 19, ta emot det prestigefyllda priset Guldgallret. Ett pris som sedan 2010 tilldelas hockeyallsvenskans främsta junior. Tidigare har, bland annat, spelare som William Karlsson, Filip Forsberg och Jonathan Dahlén tilldelats priset.

– Jag tackar ödmjukast, säger målvaktsstjärnan till C More efter matchen.

"Carl Lindbom har trots sin ålder varit en av hockeyallsvenskans främsta målvakter den här säsongen och haft en nyckelroll i Djurgården", lyder motiveringen.

I och med Lindboms utmärkelse får Djurgårdens ungdomsverksamhet 100 000 kronor.

Lindboms storspel

Därefter utspelade sig en match präglad av storspel från Lindbom. Både offensivt och defensivt.

Efter en mållös första period tog Djurgården ledningen med 1–0 i inledningen av andra perioden. Fredrik Forsberg avslutade ett mönsteranfall genom att först grundlura AIK-målvakten Claes Endre och sedan vackert lyfta upp pucken i nättaket.

Drygt sju minuter in i andra perioden kom AIK:s kvittering. Forwarden Zion Nybeck pricksköt 1–1 efter en tilltrasslad situation framför Lindbom i Djurgårdsmålet. Men fler puckar skulle Lindbom inte släppa förbi sig.

Djurgården numret större

Detta eftersom Djurgården satte in ytterligare en växel. Med 21 sekunder kvar av mittenakten hittade Djurgårdsbacken Calle Odelius slagskott nätmaskorna.

I sista perioden utökade Djurgården sin ledning till 4–1 med två snabba mål. Med mindre än tre minuter kvar fastställde Lindbom sedan slutresultatet. Stjärnmålvakten prickade distinkt in 5–1-målet i tom kasse.

– Jag sade till mig själv innan säsongen att det hade varit så sjukt coolt att göra mål. Det är ofattbart, säger Lindbom.

I och med segern klättrar Djurgården upp till femte plats i tabellen. AIK ligger fortsatt åtta.