Målvaktsbyte i VH – trots hållen nolla sist

Gustav Bågenvik höll nollan när Vimmerby Hockey vann mot Huddinge i söndags. Mot Karlskrona på onsdag är det Robin Christoffersson som vaktar kassen. "Rätt eller fel, det får vi se", säger tränaren Staffan Lundh.

Staffan Lundh och Vimmerby Hockey möter Karlskrona HK på onsdagkvällen.

Staffan Lundh och Vimmerby Hockey möter Karlskrona HK på onsdagkvällen.

Foto: Jacob Meijer

Ishockey2022-03-02 09:00

Vimmerby Hockey ställs mot sitt "bogey team" Karlskrona HK på onsdag. VH har haft stora svårigheter mot KHK de senaste matcherna – men gjorde en strålande insats när lagen möttes tidigare i februari. Då blev det ändå förlust med 3–2 på hemmais.

– Det var ett bombardemang från oss. Samtidigt var Karlskrona lite vingklippta i den matchen och jag tror knappast det kommer se likadant ut nu, säger VH-tränaren Staffan Lundh inför onsdagens drabbning. 

Tränaren väljer att ställa Robin Christoffersson i mål mot KHK. Gustav Bågenvik höll nollan i söndags när VH besegrade Huddinge med 2–0 men får titta på från sidan i NKT Arena.

– Rätt eller fel, det får vi se... Men det var i alla fall den tanken vi hade på förhand, att Gustav skulle stå mot Huddinge och Robin mot Karlskrona. Annars ställer vi upp med exakt samma lag, förklarar Lundh. 

En glädjande nyhet för VH är att backen Oskar Carlsson är tillbaka på is. Han är däremot inte aktuell för spel på onsdag.

– Nej, vi får se om hans status är bättre på söndag och att han kanske kan vara med då.

Preliminär line-up:

Målvakt: Robin Christoffersson (Gustav Bågenvik)

Förstaline: Måns Krämer, Aku Alho - Philip Elgestål, Tatu Kokkola, Isac Andersson

Andraline: Jacob Isaksson, Christian Lindberg - Todd Winder, Jakob Karlsson, Anton Carlsson

Tredjeline: Pelle Ström, Adam Lindblad - Ludvig Vännström, Niki Koskinen, Tim Lindfors

Fjärdeline: William Dageryd - Hugo Ollila, Pierre Gustavsson, Lucas Jidenius

Extraspelare: Gustav Jansson

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från onsdagens match i NKT Arena, på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!