Målvaktstavla kostade poäng: "Skittråkigt"

En tavla av landslagsmålvakten Sara Grahn höll på att fälla Luleå i bortamatchen mot nästjumbon AIK. Men det regerande mästarlaget lyckades vinna med 3–2 efter straffar. Efter poängtappet tog Brynäs över serieledningen i SDHL.

Jenni Hiirikoski avgjorde bortamötet med AIK i straffläggningen. Arkivbild.

Ishockey2021-10-16 18:52

AIK ledde matchen två gånger, den andra gången sedan Luleåmålvakten Sara Grahn gått ut för att spela pucken, men slagit den till motståndarforwarden Lisa Johansson som gjorde sitt andra mål för kvällen i öppen bur.

– Jag ska spela ut och ser inte att hon kommer, i stridens hetta. Jag tycker att jag gjorde en kanonmatch i övrigt, så det är skittråkigt att det händer, säger Grahn till NSD.

Målet kom i numerärt underläge med knappt sju minuter kvar, men i samma powerplay kunde Luleå kvittera genom backen Anna Kjellbin. Sedan avgjorde backstjärnan Jenni Hiirikoski i straffläggningen där Sara Grahn stoppade AIK:s samtliga tre straffar.

Det är andra gången i höst som AIK, som bara vunnit en match hittills, plockar poäng av Luleå.

Efter mästarlagets poängtapp kunde Brynäs gå upp i serieledning och gjorde det efter storseger mot poänglösa jumbon Göteborg, 8–0. Denisa Krizova hade en helkväll och gjorde fyra av målen.

Brynäs har samma poäng, men bättre målskillnad än Luleå som dock har en match mindre spelad.

Modo besegrade SDE på bortaplan med 4–3 efter förlängning sedan Kaitlyn Tougas avgjort med sitt andra mål för kvällen. Modo är trea, fyra poäng bakom toppduon.

Leksand besegrade HV71 med 2–1 efter ett sent segermål genom Payge Pena som slog till med knappt två minuter kvar.