Många svenskpoäng i Torontovinst

Pierre Engvall och William Nylander gjorde mål, och Rasmus Sandin, Calle Järnkrok och Engvall noteras för assist i Torontos hemmaseger över Montreal i nattens NHL-ishockey. Matchen innebar även debut för Ryan O'Reilly och Noel Acciari som trejdats från St Louis.

Torontos Pierre Engvall (vänster), Ryan O'Reilly och målvakten Joseph Woll firar vinsten över Montreal.

Ishockey2023-02-19 05:29

Toronto släppte visserligen in ett mål i andra periodens inledande minut, men kunde kvittera efter fem minuters spel.

Och sedan höll lönnlöven låda resten av speltiden och matchen slutade 5–1 till hemmalaget. Engvall hade då skaffa Toronto ledningen med 2–1 i första perioden. Nylander satte lagets 4–1-mål i början av tredje.

Rasmus Sandin noteras för två assist, Calle Järnkrok och Engvall för en var.

En som gjorde debut i Torontotröja var Ryan O'Reilly som dagen innan ingick i ett flerstegsbyte och fick lämna från St Louis. Den 32-årige stjärncentern ledde Blues till Stanley Cup-titeln säsongen 2018–2019.

– Det har varit ett helt galet dygn, att komma hit och så. Självklart är det skönt att komma i gång med en gång, få en så stor vinst direkt och börja lära känna killarna, säger Ryan O'Rielly som noteras för en assist i matchen.

Kanadensaren O'Reilly beskriver ankomsten till Toronto som speciell och känslosam.

– Båda mina föräldrar växte upp i Toronto, min fru kommer härifrån, så jag har många kopplingar hit. Att spela för Toronto har alltid funnits som en tanke utan att jag trott att det verkligen skulle ske. Det känns fortfarande lite overkligt, säger han.

Förlusten var den andra i rad för Montreal som dessförinnan vunnit tre matcher på raken.

– Jag gillade första perioden men i den andra tappade vi greppet om matcher och vi missade några chanser, säger Montreals tränare Martin St-Louis efter matchen.