Manner redo för Brynäs – men hoppas på fest

Brynästränaren Mikko Manner kommer hem med ett OS-guld – och fullproppad med självförtroende. Men han hoppas få åka hem via Helsingfors. –Jo, kanske, finländare brukar ha bra fester, säger han.

Mikko Manner, längst till höger, med den övriga tränarstaben, i mitten huvudtränaren Jukka Jalonen.

Mikko Manner, längst till höger, med den övriga tränarstaben, i mitten huvudtränaren Jukka Jalonen.

Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva/TT

Ishockey2022-02-20 10:34

Mikko Manner var stolt och glad efter Finlands OS-guld. Han är assisterande förbundskapten till Jukka Jalonen och fick vara med om ett historiskt blåvitt ögonblick.

– Jag känner glädje. Det största du kan hitta i livet är glädje, sedan när du tävlar i idrott är det en speciell glädje. Ishockey är inte livet, men det är viktigt, säger han.

Hoppas få fira

Brynäs spelar igen redan på tisdag borta mot Malmö i SHL och Manner säger att han har en flygbiljett till Köpenhamn bokad i morgon, måndag.

Men...Ett OS-guld ska ju firas. Och blir det fest i Helsingfors hoppas han få åka dit och ansluta till Brynäs hemmamatch mot Linköping på torsdag.

– Jo, kanske, finländare brukar ha bra fester. Nu är klockan nio på morgonen och de har öppnat (krogarna) för dagen, så det blir nog mycket skoj, säger han med ett leende där han står i den mixade zonen.

"Hjälpa laget bättre"

Brynäs har spelat fyra matcher medan Mikko Manner har varit borta och lämnat över huvudansvaret till assisterande tränaren Mikael Holmqvist. Gävlelaget har vunnit två av dem och tagit sex poäng i striden runt slutspelsstrecket.

– De har skött sig riktigt bra, i går hade de lite otur i slutet när Växjö kom tillbaka. Men annars har de spelat bra de sista två matcherna. Jag kanske får lite självförtroende nu när jag har varit här och kan hjälpa laget lite bättre, säger han.

Finland vann samtliga sex matcher på vägen till OS-guldet.

– Man behöver lite tur, men vi förtjänade det här. Sex matcher och sex segrar och i dag var vi det bättre laget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!