Manners första ord efter fiaskot i Brynäs

Precis innan kvalspelet fick Brynäs tränare Mikko Manner sparken. Nu bryter finländaren tystnaden och berättar om tiden i Gävleklubben. –Det blev ett år av besvikelser, ett misslyckande, säger Manner till Vasabladet.

Mikko Manner fick sparken inför kvalspelet. Arkivbild.

Mikko Manner fick sparken inför kvalspelet. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2023-04-19 08:37

Mikko Manner fick tillsammans med assisterande tränarna Ari-Pekka Pajuluoma och Kalle Kaskinen sparken efter att Brynäs slutade näst sist i SHL och tvingades till kval mot Malmö – som till slut resulterade i att den anrika Gävleklubben degraderades till hockeyallsvenskan.

Manner har sedan dess inte uttalat sig – men nu bryter finländaren tystnaden och menar att det blev "ett år av besvikelser".

– Det hade varit roligt att fortsätta en längre tid på samma ställe. Serien, klubben och supportrarna – allt var jättefint. Och då grämer det mig verkligen att jag inte kunde leva upp till förväntningarna och vad som krävs för att nå framgång i SHL, säger Mikko Manner i en intervju med Vasabladet

För den gamle Brynästränaren, som har två VM-guld och OS-guld på meritlistan, väntar nu hockey-VM med Finland där han är assisterande tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!