Mardrömsdebut för Fagervall – Dif överkört

Efter två raka segrar i SHL tog det tvärstopp för Djurgården borta mot Örebro. 1–7 var inte den debut nye huvudtränaren Joakim Fagervall hade hoppats på. –Vi saknar det här "brinnet", säger han till C More.

Joakim Fagervall. Arkivbild.

Ishockey2022-01-29 20:22

Han har inte haft någon rolig SHL-säsong så här långt, Joakim Fagervall. Efter att ha fått sparken från Malmö blev 53-åringen snabbt kontrakterad av ett annat bottenlag, jumbon Djurgården. Men det blev allt annat än en drömstart på nya jobbet.

Örebro vann med 7–1 och efter två raka segrar i SHL togs Djurgården tillbaka ner på jorden.

Mentalt tufft mål

Det var inget snack om vilket som var det bästa laget för kvällen, men gästerna från Stockholm hade inte heller tiondelarna med sig. I den första periodens absoluta slutsekunder satte Örebros Nick Ebert pucken i nät från dålig vinkel. Efter videogranskning konstaterades att pucken precis hann passera mållinjen före periodslutet.

Målet betydde 3–1 till Örebro och en tung mental smäll för Djurgården.

I den andra perioden föll Dif sedan ihop som ett korthus. På avbytarbänken satt nya prestigevärvningen, tjeckiske målvakten Alexander Salak, och undrade kanske vad han gett sig in på.

På isen lämnades målvaktskollegan Mantas Armalis till sitt öde gång efter annan, och fick se puckarna vina förbi sig.

Målskyttet lossnade

Örebro vann perioden med 3–0, och hade i och med 6–1-ledningen redan där punkterat matchen.

– Jag är mest förvånad över energinivån, den energin vi har haft på träningarna, den har vi inte i dag. Det är låg energi och vad det beror på, det är svårt att förklara, sade Joakim Fagervall till C More inför den sista perioden.

– Vi tillåter alldeles för många målchanser. Vi är egentligen inte i någon position när vi ska vara där. Och framför allt saknar vi det här jävla "brinnet", det saknar jag mest.

Roligare var det för Örebro, som äntligen fick fart på målskyttet. Inför lördagen hade bara Djurgården och Malmö gjort färre mål i SHL den här säsongen. Nu lossnade det mesta för närkingarna, och i tredje perioden utökades segersiffrorna också till 7–1.

– Vi är effektiva i dag och får utdelning, det är kul för oss. Det behövde vi, sade tvåmålsskytten Linus Öberg.

Mer målsnålt var det i Karlstad, i lördagens andra match. Det dröjde en bit in i den tredje perioden innan Daniel Viksten kunde göra 1–0 till hemmalaget Färjestad mot Oskarshamn. Några minuter senare säkrade Linus Johansson trepoängaren till FBK genom att sätta slutresultatet 2–0.