Mardrömsminuter sänkte VH

Mot Tranås vände VH 0-3 till 4-3. Mot Troja/Ljungby var det aldrig riktigt nära. Några mardrömsminuter sänkte Vimmerbys förhoppningar om poäng i den här matchen. - Jag tycker vi är det bättre laget, säger tränaren Tomas Sandlin efter 1-3-förlusten.

Vimmerby Hockey förlorade den viktiga matchen mot Troja Ljungby hemma med 3-1. Under några ödesdigra minuter i andra perioden kom gästernas tre mål och sen orkade inte hemmalaget resa sig.

Ishockey2015-01-29 07:28

Spelmässigt var det helt okej. Visst var VH en aning trubbigt och uddlöst, men hade väl så mycket av både spel och chanser. Troja/Ljungby, som på förhand utpekades som ett av de allra största favoritlagen i Allettan, var en besvikelse.
- Det här är en match vi ska vinna. Troja var det sämsta lag vi mött hemma i Allettan, tyckte Tomas Sandlin.
Två puckout
Om det inte varit för några olyckliga minuter i mittperioden, hade VH mycket väl kunnat stå som vinnare.
- Det är ett par sekvenser i matchen som avgör, sa Sandlin.
Jo, det kan man lugnt påstå. Efter en mållös förstaperiod, visades två hemmaspelare på kort tid ut för puckout. I numerärt överläge tog Trojas Jonathan Johnson chansen och pangade in 1-0. Han fick fritt skottläge efter mycket passivt agerande av VH i boxplay.
- Vi kom inte upp i skottlinjen som vi ska.

Många misstag
Bara ett par minuter senare fick Vimmerby ett gyllene läge att kvittera. Matchklockan stod på 32:28 när VH fick möjlighet att spela fem mot tre - i över en minut.
Två minuter senare var ställningen 0-3 (!).