Mardrömsstart för VH:s nyckelspelare – så är läget med Anton!

Som Anton Carlsson hade längtat efter den allsvenska premiären. Och så bara, pang. Vimmerbys nyckelspelare tvingades kliva av redan efter några minuter. "Det var tungt såklart", säger han och berättar att han i nuläget inte exakt vet hur det är ställt med skadan han ådrog sig.

Skilda världar. Radarparet Anton Carlsson och Jakob Karlsson hade två vitt skilda upplevelser av hockeypremiären. Anton fick tidigt utgå skadad, medan Jakob avgjorde matchen mot Kalmar på straff.

Skilda världar. Radarparet Anton Carlsson och Jakob Karlsson hade två vitt skilda upplevelser av hockeypremiären. Anton fick tidigt utgå skadad, medan Jakob avgjorde matchen mot Kalmar på straff.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-09-24 14:46

Vi tar det igen. 

I sin livs kanske bästa fysiska form. En Anton Carlsson som också var laddad till tusen. Allsvenskt spel med moderklubben – och rivalen Nybro som motståndare i premiären. 

Förutsättningarna var optimala. Allt var på plats. 

Så hände det som inte fick hända. En kollision nästan omgående, en smäll mot sin tidigare skadade axel och vips hade glädjen, euforin hastigt förbytts till en stor besvikelse. Istället för att kunna vara med och påverka på isen, fick han följa delar av premiären vid sidan om. 

Här berättar Anton om hur han mår. 

– Det är ganska okej och jag är på bättringsvägen. Det finns hopp om det och säsongen är lång. 

Någon klarhet i exakt vad det rör sig om för typ av skada i axeln vet han inte i nuläget, trots att han kollade upp det med ett läkarbesök i måndags. 

– Nej, det krävs nog några fler undersökningar och jag får helt enkelt invänta diagnos. Jag vill inte uttala mig innan jag vet. Jag tror ändå att det är ganska så lugnt. 

Något spel närmaste tiden verkar däremot inte sannolikt. Hur länge han blir borta vare sig vill eller kan han spekulera i just nu. 

Du såg delar av matchen i fredags, vad tyckte du?

– Det såg bra ut och det var näst intill en perfekt genomförd premiär.

Under onsdagen var det match två, Kalmar hemma. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!