Mariestad tämjde "tigrarna" – VH var inte att känna igen

Vimmerby Hockey har gått som tåget under försäsongen. Men hemma mot Mariestad fick sig laget en rejäl knäpp på näsan. BoIS var det klart hungrigare laget, och VH förlorade välförtjänt med 3–1. "Det får inte se ut såhär", säger huvudtränaren Peter "Piva" Johansson efter kampen.

VH gjorde försäsongens hittills sämsta insats i förlusten mot Mariestad.

VH gjorde försäsongens hittills sämsta insats i förlusten mot Mariestad.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-09-06 21:20

Precis så, VH. Såhär får det verkligen inte se ut om några veckor i "Tigerkulan" när det vankas allsvenskt spel. 

Hemmalaget var dåliga redan från starten. Efter tolv minuter small det i samband med en tekning, då gästernas Anton Blomberg nätade i numerärt underläge.

– Det är ett rejält skitmål. Jag vet inte om vi inte märker att pucken släpps, säger "Piva" strax efter matchens slut. 

Gästerna behöll ledningen in till första pausvilan, och resten av matchen för den delen. Många i hallen trodde nog det skulle se bättre ut till den andra perioden, men icke. Det blev snarare värre. Mariestad kom ut ur startblocken snabbt och gjorde 2–0 efter drygt tio sekunder genom Wiggo Weinö.

När perioden var slut hade dessutom ledningen utökats till 3–0. VH-spelaren Ludwig Wisténs före detta radarpartner, Jesper Lindén, hittade nätet i powerplay. 

Det blev en marginell höjning av VH i den tredje perioden. Hugo Ollila satte dit ett direktskott i powerplay efter 48 minuters spel, assisterad av Anton Carlsson och Jakob Karlsson, men närmare kom aldrig Vimmerby.

– Vi var dåliga från start, ingenting var som det varit innan, menar "Piva".

– Jag tror inte att vi tar den här matchen på samma allvar som vi gjort tidigare, det ser stundtals kasst ut. Vi vinner inga närkamper, slår dåliga passningar och det leder till att vi inte får något flyt i spelet. Är man inte förberedd mentalt ser det ut såhär.

undefined
Ett av få glädjeämnen för VH var att Oskar Lindgren gjorde matchminuter för första gången efter sin skada.

Handlar det om underskattning?

– Jag vet inte. Men vi tar oss inte an matchen på samma sätt som vi bör göra. Vi måste komma väl förberedda till alla matcher, oavsett motstånd. 

"Piva" menar att det inte behöver vara helt fel att få en väckarklocka av det här slaget, även om det smärtar i stunden.

– Egentligen har vi väl efterlyst detta, men sen när det väl händer är det pissigt. Men tar man det på rätt sätt kan det komma något bra ur det.

Blir du orolig över att ni förlorar på det sättet ni gör?

– Nej, jag kan inte säga att det gör mig orolig. Men samtidigt får det inte se ut såhär. Det är inte okej, men jag tror inte att det ska påverka vår framtid, avslutar "Piva".

Det var en ljuvlig septemberkväll utanför ishallens väggar denna fredag, och det påverkade publiksiffrorna. Bara 346 personer var i ishallen för att se matchen.

VH "vann" skottstatistiken med 23–20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!