SHL-matchen sköts upp efter haveriet – och hål i isen

SHL-matchen mellan LHC och IK Oskarshamn fick avbrytas – och skjutas upp. Anledningen: ett stort hål i mittcirkeln.

SHL-matchen mellan LHC och Oskarshamn fick avbrytas efter kaos med isen i Saab arena.

SHL-matchen mellan LHC och Oskarshamn fick avbrytas efter kaos med isen i Saab arena.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-12-10 12:06

– Det är naturligtvis enormt olyckligt. Det händer någon gång per år och nu hände det tyvärr här. Men helt rätt beslut att inte spela vidare. Det hade varit farligt för spelarna, sa Niclas Björkman, klubbdirektör i Linköping HC efter den märkliga händelsen.

Han fortsatte:

– Vi är oskyldiga, men klart att det slår hårt mot oss.

Ställningen var 1–1 efter första perioden och när spelarna kom ut på isen till den andra upptäcktes ett hål i isen – och skadan var för stor för att kunna lagas. Efter fruktlösa försök från vaktmästarna att laga hålet meddelade speakern att matchen av säkerhetsskäl kommer att slutföras vid ett annat tillfälle.

Redan före omspolningen togs beslutet att matchen skulle avbrytas för att hålet var för stort att reparera.

– För vår del var det extra olyckligt att det kom när vi spelade så bra. Jag är helt säker på att vi gick mot seger, sa Björkman.

Anledningen till isproblemen ska vara att reklamen släppt.

– Det var en lappning redan innan match som gått upp i periodpausen och de har inte lyckats fått den att frysa på så kort tid, sa domaren Mikael Andersson till C more.

LHC-tränaren Klas Östman har inte varit med om något liknande. Han kommenterade den händelserika första perioden och det abrupta slutet:

– Det hände en hel del. Jag tyckte att vi spelade bra när vi väl spelade. Det var synd, vi hade en bra känsla, men det är som det är.

SHL:s sportchef Johan Hemlin var också på plats i Saab arena och beklagade det inträffade.

– Klart det här inte är bra, vi vill inte att det ska förekomma. Lyckligtvis händer väldigt sällan men när det händer är det absolut inte bra. Säkerheten kommer i första hand, sa Hemlin till C more.

Enligt Corren-sportens uppgifter möjliggör regelverket både att spela färdigt matchen med samma laguppställningar och förutsättningar från andra perioden och 1–1 – och att spela om matchen helt. I det fallet stryks allt det som hänt och exempelvis LHC-forwarden Robert Lantosis matchstraff räknas då inte. Beslutet togs på fredagen att matchen återupptas på måndag. Ligans tävlingsnämnd meddelar att lagen kommer att spela de återstående två perioderna och börja med resultatet 1–1.

Enligt Niclas Björkman kommer de åskådare som var på plats under torsdagen att erbjudas biljetter till nästa matchtillfälle. Kan de inte gå då kommer de att få biljetter till någon annan LHC-match i Saab arena.

Isbekymmer i Saab arena.
Isbekymmer i Saab arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!