Markström hjälte – matchboll Vancouver

Vancouver är en seger från att slå ut regerande mästarna St Louis ur NHL-slutspelet. Tacka Jacob Markström för det.

Jacob Markström räddar ett skott mot St Louis.

Ishockey2020-08-20 10:45

Den svenske målvakten storspelade i det femte åttondelsfinalmötet och räddade 36 av 39 skott när laget vände och vann med 4–3.

– Det är ett rent nöje att spela med det här laget, säger Markström till Aftonbladet.

Vancouver låg under med 1–3 drygt fem minuter in i den andra perioden när 30-åringen stängde igen. Fler mål blev det inte för St Louis.

Elias Pettersson gjorde två assist för Vancouver och är nu uppe i elva poäng totalt i slutspelet.

Lagkamraten Alexander Edler träffades av en skridsko på sidan av huvudet och tvingades utgå i slutet av andra perioden. Hur allvarligt det tog är oklart.

– Men vi trodde att han skulle kunna spela vidare, sade tränaren Travis Green enligt Aftonbladet.

Vancouver leder matchserien med 3–2. Nästa möte spelas natten mot lördag svensk tid.