Markus Modigs laddad inför derbyt

Västerviks IK väcker känslor i Vimmerby Hockey. Har alltid gjort det. Genom pappa Jan-Erik Modigs är Markus Modigs uppväxt med rivaliteten. - Man kan säga att det är medfött. Matcherna mot Västervik är absolut de roligaste matcherna som finns, säger han inför kvällens derby.

Redo för nya dragningar. Markus Modigs var på ett strålande spelhumör mot Västervik förra året. I kväll är det dags för nytt derbydrama.

Redo för nya dragningar. Markus Modigs var på ett strålande spelhumör mot Västervik förra året. I kväll är det dags för nytt derbydrama.

Foto:

Ishockey2013-09-18 06:25


Markus Modigs var på väg bort från Vimmerby inför den här säsongen. Till slut blev han kvar. Och i kväll får han möta sitt favoritmotstånd, eller hur man nu ser på saken:
- Det är klart att mötena mot Västervik är något extra, jag gillar det. Det är framför allt speciellt för oss Vimmerbyfödda killar. Det är derby, Västervik är bra, vi är bra och det är bra tryck på läktaren.

"Nu är det som paradiset"
Förra hösten, i det enda bortamötet mot VIK i serien (5-1-seger), var Markus Modigs på ett strålande spelhumör.
- Det ska jag väl inte sticka under stolen med. Det gick bra.
Så här stod det i artikeln dagen efter:
"Det kändes bra idag. Synd bara att jag inte fick stänka dit någon puck. Jag var spelsugen och ville ge publiken valuta för pengarna. Förra gången vi mötte dem (1-2-förlust) var det ett helvete hela veckan efteråt. Nu är det som paradiset."
Hans uttalande då säger det mesta om vad derbymatcherna betyder för Modigs - och för de flesta VH-spelarna.
Vad tycker du om Västervik som klubb?
- Man kan säga så här: Jag gillar Vimmerby Hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!