Martin Modigs stänger inte dörren för VH – tar beslut om framtiden i sommar

I dag väntar moderklubben Vimmerby Hockey för Martin Modigs och hans Kumla – säsongens sista match för Martin. Till sommaren är tanken att han ska ta sin kandidatexamen i nationalekonomi och även besluta om sin framtida hockeykarriär. – Jag stänger absolut inte dörren för att återvända till Vimmerby, säger han.

I eftermiddag gästar Martin Modigs Vimmerbys ishall med sitt Kumla Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

I eftermiddag gästar Martin Modigs Vimmerbys ishall med sitt Kumla Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2017-02-25 11:20

Det är nu fyra år sedan backen Martin Modigs gjorde sin senaste match med Vimmerby Hockey. Sedan dess har det blivit fyra säsonger i HockeyEttan (en med Borås och tre med Kumla).

Men vi skriver alltså ”senaste” – inte ”sista”.

För Martin, som snart ska börja plita på sin kandidatuppstas, utesluter inte en återkomst till Vimmerby Hockey.
– Absolut inte. I sommar ska jag ta en rejäl funderare om min fortsatta hockeykarriär. Jag är öppen för alla förslag, säger Martin.

– Hockeymässigt är Vimmerby en fantastisk klubb och så har jag ju brorsan där. Samtidigt trivs jag jättebra i Kumla. Vi får se vad som händer, säger Martin, som numer bor i Örebro tillsammans med sin sambo.
När VH:s tränare Eric Karlsson hör om Martins VH-intresse skiner han upp.
– Jag ser väldigt gärna Martin i VH nästa säsong. Inte bara för att han är Vimmerbykille, utan för att han är en riktigt bra back, säger han.

Faktum är att det redan för en dryg vecka sedan var nära att Martin skulle återvända till Vimmerby – då på ett lån för resten av den här säsongen. Men Kumla satte stopp redan dagen innan deadline för transför var (förra onsdagen).
– Vi snackades vid på måndagen och jag var sugen på att förlänga säsongen – antingen i Vimmerby eller i Kumla om vi skulle ha gått vidare.
– Sedan fick jag höra på tisdagen att Kumla hade sagt nej. Jag har egentligen inte fått någon förklaring varför. Det var lite trist, säger Martin.

I kväll väntar alltså Vimmerby på bortaplan (som det ju numer är) för Martin och hans Kumla.
Kumla, som har varit en stor positiv överraskning den här säsongen, har inte något att spela för, utan dagens match blir säsongens sista.
– Själva är vi inte speciellt nöjda. Vi vet vad vi kan men i Allettan har vi fått ihop det i alldeles för få matcher.

Martin har under säsongen fått mycket beröm av tränaren Gunnar Leidborg.
– Han har utvecklats väldigt mycket under åren i Kumla och har genomgående varit en av våra bästa och mest stabila spelare, sa han när vår tidning pratade med honom för några veckor sedan.

Martin själv håller med om att det har gått bra för honom.
– Jag har känt att det har lossnat och att jag har tagit ytterligare steg den här säsongen.

Vad tror du om matchen i dag då?
– Väldigt speciell match för mig förstås. Mot Vimmerby, i Vimmerby. Fast det hade känts ännu lustigare om brorsan (Markus, på väg tillbaka från skada) hade varit med. Vi har aldrig mött varandra.
– Vi är ett lag som spelar ganska defensivt, så Vimmerby kommer alldeles säkert ha mycket puck, tror Modigs.

Inför matchen
NOTERAT:
• Sista omgången och för VH handlar det om ifall man ska komma fyra, femma, sexa eller sjua. Det påverkar sedan motstånd och antal hemmamatcher i kommande playoff.
• När lagen möttes i Kumla vann VH med 3-1.

ERIC KARLSSON, TRÄNARE VIMMERBY HOCKEY:
– Jätteviktig match för vår placering, men vi måste upp i en högre nivå jämfört med senast mot Nybro. Kamper, skridskoåkning, attiyd - ja, det mesta.
– Oklart än hur laget ser ut. Vi har haft en del sjukdomar i veckan, så truppen blir nog inte klar förrän på lördagsförmiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!