Nybro chockade Brynäs: "En bra insats"

Nybro fortsätter att imponera i hockeyallsvenskan. På hemmais mot Brynäs blev det en klar seger med 4–1. –Vi gör en bra insats, säger nykomlingens tränare Tommy Samuelsson i TV4 Play.

Brynäs åkte på en tung förlust borta mot Nybro. Arkivbild.

Ishockey2023-10-13 21:21

Efter en mållös första period tog Brynäs ledningen – men sedan vaknade Nybro till och vände matchen på bara några få minuter.

Succénykomlingen öste sedan på även i den tredje perioden och gjorde två mål till i en match som man till slut vann med 4–1.

– De fick sitt mål för lätt men vi lyckades svara direkt och vända. När vi är aggressiva i vårt försvarsspel så är vi ganska bra, säger Nybros tränare Tommy Samuelsson i TV4 Play.

Nybro toppar, sensationellt nog, tabellen på 18 poäng efter sex matcher. Brynäs är fyra på 13 poäng, men med två färre spelade matcher.

Det spelades flera matcher i hockeyallsvenskan under fredagen. Mötet mellan mellan Västerås och AIK bröts en stund sedan AIK-klacken tände pyroteknik i början av den tredje perioden och brandlarmet började tjuta.

Arenan utrymdes men en stund senare kunde man återuppta matchen. Västerås vann med 8–3.

– Det var en galen match. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag försökte bara behålla fokus och göra mitt bästa. Jag älskar staden, fansen och laget, säger Västerås målvakt Niilo Halonen i TV4 Play.