Matchen mot KRIF ställs in: "Växte till 21 fall"

På söndag skulle Vimmerby Hockey och Kallinge/Ronneby mötas. Så blir det inte. På grund av coronapandemin kommer matchen att ställas in och spelas vid ett senare tillfälle.

Tränaren Emil Ivansson vill att helgens match mot Vimmerby Hockey ska spelas, men så blir det inte.

Tränaren Emil Ivansson vill att helgens match mot Vimmerby Hockey ska spelas, men så blir det inte.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-12-09 12:01

Som bekant är det många lag i Hockeyettan som har drabbats hårt av covid-19. Vimmerby Hockey har haft tolv bekräftade fall.

I Kallinge/Ronneby har det varit ännu värre.

– Vi fick fyra fall efter matchen mot Karlskrona (25 november). Då stängde vi ner verksamheten resten av veckan. Några dagar senare sa det pang. Det växte snabbt till 21 bekräftade fall. Peppar, peppar är det ingen som har behövt sjukhusvård. Men flera av spelarna har haft hög feber och ont i kroppen, säger Emil Ivansson.

Hur är läget nu?

– Ungefär hälften av truppen sitter fortfarande i karantän. Förhoppningen är att många av dem ska komma tillbaka i slutet av veckan. De få som inte har haft några symptom gick på is i måndags.

Osäkerheten kring KRIF-spelarnas status gör att söndagens planerade match mot Vimmerby Hockey ställs in. 

– Vi har en bra dialog med Vimmerby och ska höras på torsdag eller fredag igen. De har haft en liknande situation som oss med många bekräftade fall. Jag vågar varken säga bu eller bä. I grundläget hoppas jag att vi kan spela. Vi har redan ett tajt spelschema före nyår, med tanke på alla uppskjutna matcher, sa Emil Ivansson till Sporten i onsdags förmiddag. 

Det var då det. Senare under onsdagen kom helt andra besked. Det blir ingen match. 


Efter en tung start på säsongen har Kallinge klättrat i tabellen. KRIF ligger sexa i serien – och har vittring på Halmstad, Nybro och Vimmerby på rätt sida om Allettan-strecket.

– Vi har hittat en trygghet i vårt spel och har många spelare som bidrar. Formen var bra, innan coronautbrottet kom. Vi får se hur det kommer att påverka oss, säger Emil Ivansson.

Den 27-årige tränaren är bland annat imponerad av Vimmerbykillen Eddie Levin som har gjort ett starkt avtryck i Kallinge så här långt. Utöver sju mål toppar han den interna plus/minus-statistiken (+10). I lagets tre senaste matcher, mot starkt motstånd, har forwarden gjort mål i samtliga. 

– Eddie har spelat gediget och anpassat sig till seniorhockeyn snabbare än vad jag trodde. Han har fått chansen i powerplay och gjort det jättebra.

När Kallinge och Vimmerby möttes i oktober vann VH med 4–2. På söndag var det tänkt att returmatchen skulle ha spelats. Nu får KRIF och Eddie Levin vänta ett tag till innan de får chans till revansch mot Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!