Matchguide: Östersund mot VH – här är allt ni behöver veta

Jämtland nästa. Vimmerby Hockey ska för första gången ta sig an Östersund. Efter en dryg bussresa under torsdagen har VH en viktig match framför sig. Laget behöver studsa tillbaka kvickt från den skrala insatsen mot Kalmar tidigare i veckan.

Daniel Rosengren och Claes Endre har varit några av de mest framträdande spelarna i Östersund och Vimmerby så här långt.

Daniel Rosengren och Claes Endre har varit några av de mest framträdande spelarna i Östersund och Vimmerby så här långt.

Foto: Bildbyrån/Jens Lidesjö

Ishockey2024-09-27 07:00

Vad: Östersunds IK–Vimmerby Hockey, omgång 3 av Hockeyallsvenskan.

Var: Östersund Arena

När: Fredag, 19:00

NOTERAT

  • En nyckelmatch. Ja, det kan man ändå säga trots att det återstår 50 matcher av Hockeyallsvenskan. Men det går ändå inte att komma ifrån att Östersund är ett lag som Vimmerby ska ha efter sig om de har tänkt klara nytt kontrakt utan att behöva spela play-out i vår.
  • Blandar och ger. Det kan man verkligen säga att båda lagen har gjort så här långt. VH:s insats mot Kalmar i onsdags var som natt- och dag jämfört med den i premiären mot Nybro. Östersund följde upp sin starka 3-1-seger hemma mot Mora i premiären med att bli utklassade av Västerås på bortais med 5-0. Båda lagen lär vara revanschsugna ikväll.
  • Östersund gör sin tredje säsong i Hockeyallsvenskan. De kom på 13:e plats förra säsongen efter att ha spelat in 50 poäng på 52 matcher. De hängde ändå kvar genom att slå ut Västervik med 4-2 i matcher i play-out. 

HÅLL KOLL PÅ

  • Eddie Levin. Lagets skyttekung har bara gjort ett assist i Hockeyallsvenskan så här långt, men ikväll har vi en känsla av att han kommer att spräcka målnollan. Kommer bara den där öppnande passningen från Kapten Karlsson så smäller det.
undefined
Östersunds målvakt Daniel Rosengren.
  • Daniel Rosengren. Målvakten blev stor matchhjälte för Östersund i premiären mot Mora hemma med sitt spel mellan stolparna. Rosengren räddade 38 puckar och släppte endast en förbi sig.

SNACKET

Mycket av eftersnacket från Vimmerbys match på Kalmar tidigare i veckan har kretsat kring händelsen i mitten av tredje perioden. Både Vimmerby Hampus Eriksson och Kalmars Ludvig Jardeskog fick matchstraff och stängs nu av i två matcher vardera. Läs mer om det HÄR

När Sporten når VH-tränaren Peter "Piva" Johansson på torsdagseftermiddagen har han och laget avverkat nästan alla de 85 milen med buss till Östersund.

Har resan gått bra?

– Jodå, det har flutit på helt okej ändå.

Har du blivit något klokare på insatsen mot Kalmar när du har fått sova på saken?

– Nej, vi var inte bra på något sätt egentligen och det är svårt att säga varför. 

Hur ser du på beskedet att Hampus Eriksson blir avstängd i två matcher?

– Synd att vi tappar en viktig spelare för oss förstås. Själva beslutet och hur saker bedöms är inte lönt att tycka något om. Då blir man bara irriterad. Jag väljer att inte lägga någon energi på det.

Hur påverkar Erikssons frånvaro laguppställningen?

– Nu har vi bara tillgång till tolv forwards och då går ju Wiking Malmunger in i någon av kedjorna. Exakt hur vi ställer upp har jag inte bestämt. Det kan bli aktuellt med ändringar i formationerna.

Har du fått någon bild av hur Östersund spelar?

– Jag satt just och försökte kolla lite video på dem, men uppkopplingen är så där för tillfället så det är inte lätt. De verkar ha haft svårt mot Västerås senast, men slog ju Mora hemma i premiären och det var starkt, säger "Piva".

VH – POÄNGLIGAN

Jakob Karlsson 1+1

Hampus Eriksson 1+0

Carl Sjöberg 1+0

Oskar Hassel 1+0

Kevin Wennström 1+0

ÖIK – POÄNGLIGAN

Daniel Öhrn 1+0

Alexander Anderberg 1+0

Johan Mörnsjö 1+0

SENASTE MÖTENA

Lagen har aldrig mötts tidigare.

ÖVRIGA MATCHER

Karlskoga-Mora, Västerås-Djurgården, Almtuna-Oskarshamn, Södertälje-Björklöven, Nybro-Tingsryd, Kalmar-AIK.

TIPSET

3–3

FÖLJ MATCHEN

Vi liverapporterar från matchen med start 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!