Matchguide: Mora mot VH – här är allt ni behöver veta

Efter urladdningen och segern hemma mot Djurgården har Vimmerby Hockey begett sig mot Dalarna. Ny match väntar ikväll mot en annan meriterad klubb i form av Mora. Här är förutsättningarna inför matchen.

Vimmerby Hockey kommer från en meriterande seger mot Djurgården och tar sig nu an Mora.

Vimmerby Hockey kommer från en meriterande seger mot Djurgården och tar sig nu an Mora.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-04 07:00

Vad: Mora-Vimmerby Hockey, omgång 6 av Hockeyallsvenskan.

Var: Smidjegrav Arena

När: Fredag, 19:00.

NOTERAT

  • Seriens största busar. Det är faktiskt VH såhär långt in i säsongen. Laget har nämligen flest utvisningsminuter per match i hela ligan, med sina 13,8 minuter. Det bör ju dock tilläggas att Hampus Eriksson är ansvarig för ganska många av dessa minuter i och med hans matchstraff hemma mot Kalmar, som sen resulterade i en två matchers lång avstängning. Snällast i Hockeyallsvenskan är Oskarshamn med 6,8 minuter i utvisningsbåset per match.
  • Träna tekningar, VH! Visst vi ska hylla laget, de vann ju ändå mot stora, mäktiga Djurgården senast... Så vi ska inte bara hacka på dem. Men det finns alltid utrymme för förbättring. Och det kanske är läge för Peter "Piva" Johansson att skippa någon morgonvärmning (hur mycket hjälper det egentligen?)  placera ut spelarna en mot en över hela isen, och träna tekningar. För VH är sämst även när det kommer till den statistiken. Vimmerby vinner blott 40,78 procent av tekningarna. Södertälje, i toppen, vinner hela 58,67 procent. 
  • Starka starter. Något Vimmerby faktiskt gjort väldigt bra hittills är att ge sig själva chansen i matcherna. Detta eftersom laget inte förlorat en enda förstaperiod hittills. Inte ens Djurgården kunde sänka VH i den första akten, och det får vi se som ett styrketecken. För det är ju så, för er som kan era odds, att desto längre matcherna går för en underdog som VH ökar deras chanser till att kamma hem en vinst, till skillnad mot motståndarna som oftast kommer bära favoritskapet från start.

HÅLL KOLL PÅ

  • Robin Christoffersson var utan tvekan en av de stora hjältarna mot Djurgården senast. Storspelade under ordinarie tid och läste sönder straffarna som motståndarlagets stjärnor försökte med. Nu får han återvända till Dalarna och det vore förvånande om han inte får fortsatt förtroende mellan stolparna.
undefined
Markus Modigs spelar i Mora.
  • Markus Modigs ryktades vara på väg hem till Vimmerby inför säsongen, men valde till slut att förlänga sitt kontrakt med Mora. 32-åringen gjorde 15 poäng för klubben förra säsongen, men spelade bara 24 matcher då en skada satte stopp innan jul. Den här säsongen har han inte kunnat spela kontinuerligt heller och bara deltagit i två av fem matcher. Man kan dock tänka sig att det ska mycket till för att han ska missa just den här matchen.

SNACKET

Sporten var på plats när Vimmerbylaget gav sig av mot Mora på torsdagen och fick en pratstund med sportchefen Pelle Johansson som också hänger på upp till Dalarna.

Hur ser truppen ut mot Mora?

– Det blir samma gäng som spelade mot Djurgården. William Alftberg är inte redo för spel riktigt än.

undefined
Anton Carlsson ser ut att bli borta några veckor till och hjälper nu till som ledare i båset.

Anton Carlsson saknas också efter sin axelskada och det fick Sportchefen att agera tidigare i veckan och ta in Martin Pärna i truppen.

– Det kommer att ta ett par veckor för Anton att komma tillbaka. Har behöver träna upp axeln igen och det får ta den tid det tar. Därför är det skönt att vi kan få in Martin Pärna som en ersättare istället för att behöva förlita oss på att låna in spelare. Jag har sett att Nybro och Oskarshamn provat det, men blivit av med spelare snabbt då de kallats tillbaka till sina klubbar.

William Dageryd var en framträdande back i förra säsongens succélag, men har ännu inte fått någon speltid i Hockeyallsvenskan.

Kan har bli aktuell för utlåning?

– Det är inget på gång just nu, men det kan ändra sig snabbt. Det beror ju helt på om skador uppstår hos andra klubbar. Då får vi ta ställning till det om det kommer någon förfrågan.

VH-SIFFROR

Interna poängligan:

Jakob Karlsson 4 (2+2)

Eddie Levin 3 (0+3)

Ludwig Wistén 2 (2+0)

Räddningsprocent:

Robin Christoffersson 93,24

Claes Endre 91,51

Bäst plus/minus:

Jakob Karlsson +3

Eddie Levin +1

Ludwig Wistén +1

Adam Petersson +1

Wiking Malmunger +1

MORA-SIFFROR

Interna poängligan:

Johan Persson 6 (5+1)

Todd Burgess 6 (2+4)

Max Martin 5 (1+4)

Martin Johsen 5 (0+5)

Räddningsprocent: 

Carl Lidö 87,23

Topias Leinonen 86,89

Bäst plus/minus:

Filip Björkman +6

Ludvig Levinsson +6

Todd Burgess +5

Max Martin +3

SENASTE MÖTENA

Vad Sporten kan erfara har lagen aldrig tidigare mötts.

ÖVRIGA MATCHER

Björklöven-Karlskoga, Östersund-Oskarshamn, Västerås-Södertälje, Almtuna-Kalmar, Djurgården-Tingsryd, Nybro-AIK.

TIPSET

3–1

FÖLJ MATCHEN

Vi liverapporterar från matchen med start 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!