Matchguide: Tingsryd mot VH – här är allt ni behöver veta

Vimmerby Hockeys Jakob Heljemo har spelat för Tingsryd tidigare.

Vimmerby Hockeys Jakob Heljemo har spelat för Tingsryd tidigare.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-10-18 07:00

Vad: Tingsryds AIF-Vimmerby Hockey omgång 10 av Hockeyallsvenskan.

Var: Dackehallen

När: Fredag, 19:00

NOTERAT

  • Tidig bottenfinal. Snacka om att det är viktigt derby som avgörs i Dackehallen ikväll. Sistaplacerade TAIF har bara fått ihop tre poäng på sina första nio matcher. Skulle de besegra Vimmerby tar de sig å andra sidan förbi och överlåter jumboplatsen åt VH. Vimmerby är i sin tur på jakt efter säsongens första trepoängare som skulle kunna föra dem flera hack upp i tabellen.
  • Kom igång för sent. Vimmerby Hockey gav Oskarshamn en rejäl match hemma senast, men har fortsatta problem med målskyttet. Därför blev det ännu en hedersam förlust med 3–2. Nu är det hög tid att få målskyttet att lossna och poängen att trilla in efter fyra raka förluster.
  • Ännu värre. Om VH har problem med målskyttet så är det faktiskt ännu värre för Tingsryd. De har bara mäktat med 13 mål på nio matcher. Fyra av dem kom dessutom i samma match där laget tog sina enda poäng via 4–1 hemma mot Östersund. I onsdags spelade TAIF borta mot Almtuna och var i ledning med 1–0, innan Almtuna vände och vann med tre mål de sista tio minuterna.

HÅLL KOLL PÅ

  • Jakob Heljemo var en av Vimmerbys klart bästa spelare mot Oskarshamn senast. Han har hittat ett bra samspel med Ludwig Wistén och Kevin Wennström i sin kedja. Vimmerbykillen har gjort två mål så här långt och är säkert sugen på fler ikväll. Särskilt med tanke på att han är tillbaka i Tingsryd som han spelat fyra säsonger för i Hockeyallsvenskan tidigare.
undefined
Tingsryds Teemu Tallberg .
  • Teemu Tallberg har gjort landskamper för Finland och spelat många säsonger i landets högsta liga. 33-åringen har bland annat varit kapten i klassiska Helsingfors IFK, men gör nu sin första säsong utomlands. Forwarden leder den interna poängligan på fyra poäng och lär få dra ett tungt lass som lagets mest rutinerade och meriterade spelare.

SNACKET

När det kommer till Tingsryd så har lagets brister i ekonomin skapat fler rubriker än lagets sportsliga framgångar på senare tid. Redan inför säsongen samlade klubben inte totalt 4,4 miljoner kronor för att rädda klubbens elitlicens. Men de pengarna finna nu inte med som en räddningsplanka utan de kickar in först när Tingsryd gör sitt bokslut.

– Vi måste få in mer pengar, externa pengar. Hur de kommer in spelar mindre roll, men de måste in. Vi kommer inte klara det på egen hand efter nyår, säger klubbens ordförande Jan Pyrell till Smålandsposten.

Om föreningen inte får in pengar innan nyår så kan klubbens existens vara hotad.

– Jag vill inte måla upp den bilden nu, den är jäklig nog att leva med som det är. Vid nyår ska vi lämna in en delårsrapport och då kommer vi se vart åt det barkar. Men vi måste som sagt ordna med detta innan dess, få in pengar så att vi klarar oss innan det kommer in ny sponsring.

VH-SIFFROR

Interna poängligan:

Jakob Karlsson 6 (2+4)

Eddie Levin 5 (2+3)

Hampus Eriksson 4 (2+2)

Kevin Wennström 3 (2+1)

Ludwig Wistén 3 (2+1)

Räddningsprocent:

Claes Endre 91.51

Robin Christoffersson 90.40

Bäst plus/minus:

Jakob Karlsson +3

Jakob Heljemo +1

Isak Hansen +1

Eddie Levin +1

TAIF-SIFFROR

Interna poängligan:

Teemu Tallberg 4 (3+1)

Melker Eriksson 4 (2+2)

Oscar Birgersson 3 (2+1)

Räddningsprocent: 

Pontus Eltonius 89.38

Emil Cederlund 85.96

Bäst plus/minus:

Hugo Frylén +-0

Joel Ohlsson +-0

SENASTE MÖTENA

Det blir det första mötet mellan lagen i seriesammanhang sedan 2015.

ÖVRIGA MATCHER

Björklöven-Nybro, Oskarshamn-Västerås, Mora-Kalmar, Karlskoga-AIK, Almtuna-Djurgården, Södertälje-Östersund.

TIPSET

2–2 

FÖLJ MATCHEN

Vi liverapporterar från matchen med start 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!