MATCHGUIDE: VH mot Kallinge – allt ni behöver veta

Bara två matcher återstår av Allettan. Vimmerby Hockey har ett guldläge att knipa en av de två platserna till sista steget till kvalserien i slutspelet. Här är allt ni behöver veta om VH:s möte mot Kallinge på lördag.

Lördag eftermiddag ställs Vimmerby mot KRIF hemma i en mycket viktig match, för båda lagen.

Lördag eftermiddag ställs Vimmerby mot KRIF hemma i en mycket viktig match, för båda lagen.

Foto: Arkiv

Ishockey2024-02-24 07:00

Vad: Vimmerby-Kallinge, södra Allettan

Var: Arena Hansson Konsult & Konstruktion 

När: Lördag 16:00

NOTERAT

Toppen mot botten. Det här kan väl inte VH missa? Visst kan de, trots att de möter jumbon KRIF. Oavsett vilket, Vimmerby är självfallet klara favoriter, sett både till form, tabelläge och kvalitet. 

• Troligtvis var segern mot Visby i onsdags rejält moralstärkande och en extra boost inför slutspurten för VH, som har allt i egna händer att knipa en finalplats och topp två i serien. Två poäng är allt som behövs för att säkra det redan idag.

KRIF har inte fått spelet att stämma i Allettan, men har fortfarande en chans att nå slutspelet. Det krävs minst fyra poäng på de två avslutande matcherna för att det ska bli verklighet. 

HÅLL KOLL PÅ

Göransson-Åström-G.Karlsson. Alltså Vimmerbys fjärdekedja i matchen mot Visby. De var klart bästa offensiva enhet då. Om de spelar tillsammans även mot KRIF återstår att se, men sett till vad de presterade senast skulle det förvåna om det inte blir så. 

Emil Cederlund. KRIF-målvakten har fått klart flest skott på sig i serien, närmare bestämt 517. Tvåa på den listan är Halmstads burväktare Jakob Crespin med 420. Med tanke på att Kallinge är sist i tabellen har Cederlund en bra räddningsprocent med över 92. 

SNACKET

Vi fångade VH-tränaren Hampus Sylvegård efter fredagens träning. Så här ser han på lördagens match:

– Vi valde att ha ett frivilligt pass i torsdags. Vi kom tillbaka från Gotland lagom till att den träningen skulle börja och all utrustning hade legat kvar i bussen över natten så det hade inte varit så mysigt att gå ut och köra då. Nu var vi så gott som fullt manskap och bra fokus på fredagens träning så jag har en bra känsla inför mötet med KRIF, säger han.

Blir det några ändringar i laget?

– Hugo Ollila missade förra matchen och jag räknar inte med honom nu heller. William Dageryd har varit lite krasslig, men bör vara redo för spel. Hubert Forsberg Zetterström kommer in i laget också som backup på målvaktsposten.

Hur ser du på att möta KRIF?

– Vi har vunnit alla tre matcher mot dem tidigare den här säsongen, men de har bjudit upp till kamp varje gång. De är tunga att möta och det gäller för oss att ta kampen framför båda målen. Båda lagen har mycket att spela för och det finns inga lätta macher i den här serien har vi fått lära oss. Vi ska fokusera på det vi är bra på och utnyttja vårt styrka i spelet med puck, säger Sylvegård och avslutar med en uppmaning:

– Jag hoppas att folk kommer och stöttar oss lite extra. Det är sista matchen i Allettan och grabbarna i laget är värda det efter att ha tagit sig till slutspel och bjudit på fin hockey hela säsongen. Se matchen som en bra uppladdning inför Mello!

VH-SIFFROR

Interna poängligan i Allettan:

Anton Carlsson 14 (7+7)

Carl Sjöberg 9 (6+3)

Martin Pärna 8 (4+4)

Räddningsprocent:

Scott Hector 94.41

Robin Christoffersson 89.60

Bäst plus/minus:

Anton Carlsson +7

Isac Göransson +6

Eddie Levin +5

KRIF-SIFFOR

Interna poängligan:

Lukas Fredin 9 (2+7)

Jesper Hultberg 8 (2+6)

Noa Lindqvist-Muci 7 (2+5)

Räddningsprocent:

Emil Cederlund 92.07

Bäst plus/minus:

Sebastian Borg +2

Noa Lindqvist-Muci +-0

SENASTE MÖTENA

21/1 2024: KRIF-VH 1-4

Mål: Pelle Ström, Hugo Ollila, Eddie Levin, Martin Pärna

06/12 2023: VH-KRIF 2–0

Mål: Isac Andersson, Adam Petersson

25/10 2023: KRIF-VH 1-3

Mål: Carl Sjöberg, Martin Pärna, Pelle Ström

26/2 2023: KRIF-VH 3-2

Mål: David Thomson, Charlie Björklund

22/1 2023 VH-KRIF 4-2

Mål: Eddie Levin, David Thomson, Charlie Björklund, Balint Horvath

TABELLEN

undefined
Allettan Södra

OMGÅNG 17

Vimmerby-KRIF, Visby-Karlskrona, Skövde-Kristianstad

FÖLJ MATCHEN

Vi sänder matchen med start 15:50. TRYCK här för att komma till sändningen.

TIPSET

3–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!