Matchguide: VH mot Kalmar – här är allt ni behöver veta

Premiären mot Nybro blev en succé. Nu väntar ett nytt länsderby mot Kalmar. Ett lag som Vimmerby Hockey har besegrat dubbelt på försäsongen. KHC visade också styrka i sin premiär så det är upplagt för en ny tuff drabbning ikväll.

Vimmerby har slagit Kalmar två gånger om på försäsongen. Nu ställs lagen mot varandra i ett länsderby i andra omgången av Hockeyallsvenskan.

Vimmerby har slagit Kalmar två gånger om på försäsongen. Nu ställs lagen mot varandra i ett länsderby i andra omgången av Hockeyallsvenskan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-09-25 07:00

Vad: Vimmerby Hockey-Kalmar HC, omgång 2 av Hockeyallsvenskan.

Var: VBO Arena

När: Onsdag, 19:00

NOTERAT

  • Snacka om succé. Fullsatt och festligt var det i hallen i fredags när Vimmerby Hockey fick med sig två poäng i ett gastkramande drama mot Nybro. Vimmerbyspelarna visade inte några som helst tecken på premiärnerver utan gick bara ut och visade vart skåpet ska stå. Nu återstår det förstås att se hur laget tacklar den urladdningen, men känslan är snarast att spelarna fått en extra boost med självförtroende.
  • 4–3 borta och 2–0 hemma. VH har redan ett litet övertag på Kalmar i kraft av sina dubbla segrar på försäsongen. Vad det säger inför kvällens drabbning är svårare att värdera, men en liten fjäder i hatten att ha med sig är det allt.
  • Serieledare. Okej att det är efter en omgång, men Kalmar är i topp av tabellen i kraft av sin klara 5–1-seger hemma mot Tingsryd i premiären. Om resultatet säger mer om Kalmars styrka eller Tingsryds svaghet är en annan femma. KHC fick i alla fall ett kvitto på att deras svaga facit på försäsongen inte betyder så mycket nu när serien väl är igång.

HÅLL KOLL PÅ

  • Hampus Eriksson. Den rutinerade forwarden var en av de tyngsta värvningarna i VH inför säsongen. Av det vi såg i premiären mot Nybro kommer han också att vara en av de viktigaste. Var bäst i Vimmerby och det lyste verkligen om Gävlekillen på isen. Det märks att 28-åringen varit med förr. Har lirat i Österrike de senaste säsongerna och även gjort flera år i Nordamerika. 
  • Mattias Wigley. Valet var ganska självklart här, eller hur. Wigley var en mycket uppskattad spelare i Vimmerby under sina sex säsonger i klubben. Nu återvänder han, i rivalen Kalmar. Stockholmaren är en lagspelare ut i fingerspetsarna och noterbart är att han spelade i samma femma i premiären mot Tingsryd som två andra före detta VH-spelare: Ludvig Jardeskog och Markus Palmberg. 

SNACKET

Kalmar, igen! Jo. Matcherna mellan de båda klubbarna duggar tätt. Lagen har som ni vet redan stött på varandra två gånger den här säsongen. Båda gångerna med VH som vinnare i träningsmatcherna. 

Det var då det. Nu är det allvar och poäng på spel.

Frågan är då om det har någon betydelse att Vimmerby vunnit tidigare i höst. Finns det något mentalt övertag månne?

– Nej. Det är historia nu. Det kan i själva verket vara till vår nackdel att vi vunnit mot dem. Jag har sett Kalmars premiärmatch mot Tingsryd och de var mycket bättre nu än när de mötte oss, säger Vimmerbys tränare Peter Johansson som ni kan läsa ett längre snack med HÄR

– Jag tror inte att det spelar någon roll hur det gick i träningsmatcherna. Kalmar underpresterade kraftigt på försäsongen och de lär ha fått en jäkla skjuts framåt efter premiärvinsten mot Tingsryd (5–1), säger VH-forwarden Carl Sjöberg.

HÄR är en längre intervju med honom.

Vi har även tagit pulsen på Daniel Stolt. Vimmerbykillen som är sportchef för Kalmar HC. Läs mer om det HÄR.

VH – POÄNGLIGAN

Hampus Eriksson 1+0

Carl Sjöberg 1+0

Oskar Hassel 1+0

Jakob Karlsson 1+0

KHC – POÄNGLIGAN

Linus Skager 1+1

Trevor Cosgrove 1+1

Albin Nilsson 0+2

SENASTE MÖTENA

14/9-2024: VH-Kalmar 2–0

Målen: Isak Hansen, Hugo Ollila

21/8-2024: Kalmar-VH 3–4

Målen: Eddie Levin 2, Jesper Kokkonen, Lukas Isaksson.

18/11-2022: Kalmar-VH 4–3

Målen: Hugo Ollila, Oskar Lindgren, William Alftberg.

7/10-2022: VH-Kalmar 0–3

ÖVRIGA MATCHER

Djurgården-Karlskroga, Björklöven-Almtuna, Mora-AIK, Västerås-Östersund, Södertälje-Nybro, Tingsryd-Oskarshamn

TIPSET

3–1

FÖLJ MATCHEN

Vi liverapporterar från matchen med start 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!