Matchguide: VH mot Södertälje – här är allt ni behöver veta

De Hockeyallsvenska hjulen fortsätter att rulla. Deppa efter strafförlusten borta mot Östersund? Nej, nej. Det finns det inte tid för. För under söndagen kommer anrika Södertälje SK på besök till Vimmerby.

Vimmerby Hockey ställs nu inför sin på förhand tuffaste uppgift hittills när Södertälje kommer till Vimmerby under söndagen.

Vimmerby Hockey ställs nu inför sin på förhand tuffaste uppgift hittills när Södertälje kommer till Vimmerby under söndagen.

Foto: Jonas Svensson

Ishockey2024-09-29 06:00

Vad: Vimmerby Hockey-Södertälje SK, omgång 4 av Hockeyallsvenskan.

Var: VBO Arena

När: Söndag, 16:30.

NOTERAT

  • Första rejäla testet? Visst har VH bevisat att de kan konkurrera i den här ligan. Men lagen som de ställts mot hittills har varit något av de lättare slagen. Eller, det har åtminstone inte varit förmodade topplag på andra sidan, förrän nu. SSK hade ett bra fjolår där de inte riktigt räckte till i slutspelet. Jag gissar att de är sugna på att statuera exempel borta mot nykomlingen VH idag. 
  • Boxplay-specialister. Det är vad VH verkar vara denna säsong. En bit över 20 minuter har Vimmerby spenderat i spelformen under de inledande tre matcherna, och de är helt prickfria. Lite sämre har det varit i powerplay där VH har 12,5 procents effektivitet, men det är svårt att vara bäst på allt.
  • Tuffa resorna. Det är som bekant en ny verklighet för VH. Efter matchen mot Östersund var det bara att sätta sig i bussen för VH-lirarna och åka de uppåt 90 milen hem mot Vimmerby. En eller två nätter med halvtaskigt sovschema är bara att skaka av sig. Upp på hästen igen, så kör vi. 
  • Finbesök. Det är inte varje dag som sjufaldiga SM-vinnare kommer till Vimmerby. Men så är det idag. Det senaste SM-guldet för SSK kom 1985. Deras första tog de redan 1925. 

HÅLL KOLL PÅ

  • Claes Endre. Släkten är värst? Det återstår att se. Det vi i alla fall vet är att nyförvärvet Claes Endre haft en fantastisk start på säsongen, och verkligen tagit greppet om förstaplatsen i målet. Vi får se om det blir han eller kollegan Robin Christoffersson som vaktar buren hemma mot Södertälje. Men om det blir Endre kan vi misstänka att han är revanschsugen, med tanke på att han inte fick förlängt med SSK som han tillhörde förra säsongen.
  • Hampus Harlestam. Det är här han spelar sin hockey nu, den före detta VH-liraren som är så skicklig. Mot Nybro i förförra omgången avgjorde han matchen med sina två mål. Vi får se om det blir något liknande i "tigerkulan" denna söndag.

SNACKET

Trots en snöplig förlust borta mot Östersund på straffar var Peter "Piva" Johansson nöjd med sitt lags insats efter matchen, och han ansåg att det lika gärna hade kunnat vara VH som lämnat med extrapoängen. 

VH-spelarna Anton Carlsson och William Alftberg är fortsatt på skadelistan. Den förstnämnde kommer inte komma till spel mot Södertälje. "Piva" öppnade däremot upp för att backen Alftberg kan vara aktuell. Vi får se hur han formerar laget i eftermiddag. 

- - - - - - - - - - - - 

En annan snackis, som mer berör hela ligan, är den otäcka händelsen under matchen mellan Nybro och Tingsryd på fredagskvällen. 

TAIF-spelaren Linus Hedman blev liggandes efter en tackling. Först efter 30 minuter kunde han föras ut från isen via ambulans, och matchen avbröts. 

Något lugnande besked kom senare under fredagskvällen, när Tingsryds sportchef Patric Larsson uttalade sig om att Hedman var talbar. 

Vi får hoppas på ett snabbt tillfrisknande för 24-åringen. 

VH – POÄNGLIGAN

Jakob Karlsson 1+1

Eddie Levin 0+2

Carl Sjöberg 1+0

Hampus Eriksson 1+0

Kevin Wennström 1+0

Oskar Hassel 1+0 

Adam Petersson 1+0

Ludwig Wistén 1+0

SSK – POÄNGLIGAN

Viktor Liljegren 2+4

Carter Souch 1+2

Filiph Engsund 1+2

Sebastian Dyk 0+3

SENASTE MÖTENA

30/1-2016: SSK-VH 3–2

Målen: Martin Sandgren, Simon Dahl.

6/1-2016: VH-SSK 4–6

Målen: Oscar Bergkvist 2, Joonas Koskinen, Jesper Kokkonen.

ÖVRIGA MATCHER

Oskarshamn-Kalmar, Mora-Almtuna, Tingsryd-Karlskoga, AIK-Björklöven, Djurgården-Östersund, Nybro-Västerås.

TIPSET

2–5

FÖLJ MATCHEN

Vi liverapporterar från matchen med start 16:30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!