GUIDE: Här är allt om Vimmerbys möte med Karlskrona

Tabellettan Vimmerby Hockey mot seriefavoriten Karlskrona. På förhand en helt oviss match. Här finner ni allt nödvändigt ni behöver veta inför fajten i vår matchguide.

VH vann mot KRIF i söndags. Nu väntar ett annat lag från Blekinge, nämligen Karlskrona.

VH vann mot KRIF i söndags. Nu väntar ett annat lag från Blekinge, nämligen Karlskrona.

Foto: Privat

Ishockey2024-01-24 07:00

Vad: VH-KRIF, Södra Allettan

Var: Arena Hansson Konsult & Konstruktion

När: Onsdag, 19:00

NOTERAT

• Segermaskinen Vimmerby. Kan verkligen Karlskrona stoppa dem? Det återstår att se. VH har varit svårslagna under en lång tid och har 14 vinster på de 15 senaste. VH får gälla som klar favorit här, inte bara med tanke på tabelläget utan också för att "Tigrarna" har vunnit de två tidigare mötena den här säsongen. 

• ... å andra sidan. Karlskrona verkar ha något på gång igen. I vart fall skvallrar resultaten om det i de senaste matcherna. KHK har tagit poäng i de tre senaste och vunnit två av dem. 

HÅLL KOLL PÅ

Eddie Levin. Gissa om 4–1-målet mot KRIF var efterlängtat för VH-forwarden. Eddie är normalt sett en av Vimmerbys absolut vassaste avslutare, men hade inte hittat nätet sen 19 november och en svit utan mål på många matcher. Nu tryckte in pucken mot KRIF i söndags och känslan är att det snart kommer mer från honom. Redan i afton? 

Jesper Emanuelsson. Landade in från Troja för en tid sedan, där han var en av de ledande spelarna och stod bland annat för åtta fullträffar i grundserien. Nu spelar han sin hockey i Karlskrona, där han gått mållös fram till mötet mot Visby senast. Där gjorde han två superviktiga mål i 3–0-segern.

TRÄNARSNACKET

VH-tränaren Hampus Sylvegård har en bredare trupp att tillgå ikväll.

– Vi har i alla fall 12 forwards då Jakob Karlsson mår betydligt bättre och har kunnat träna både måndag och tisdag och är tillgänglig för spel. Däremot får Isac Göransson stå över ikväll, men jag räknar med att han kan vara tillbaka nästa vecka.

På backsidan finns flera avbräck. Elias Lindgren blev avstängd för en incident i slutet av matchen mot KRIF senast som anmäldes till disciplinnämnden i efterhand. Erik Fernhall och Theo Kennmark är sjuka och kan inte heller spela.

– Vi behövde få in en sjätte back och när Kevin Israelsson från Växjös J20 dök upp som alternativ blev det en bra lösning att låna in. Jag har lite koll på honom och har fått goda vitsord från klubben.

Hur ser du på KHK som motståndare?

– Det är ett väldigt skickligt lag med många vassa spelare. Vi spelar ganska likt varandra så det gäller att vi har tålamod och följer vår spelplan som vi har gjort på slutet. Vi har hittat sätt att vinna mot dem i jämna matcher tidigare, men Karlskrona verkar vara på gång så vi får se upp ikväll.

Karlskrona HK-tränaren Magnus Sundquist säger så här inför matchen:

– Vimmerby har visat att de är ett bra lag. Det är perfekt att åka dit nu. Vi vet att när vi gör saker riktigt har vi vinstchans oavsett vilka vi spelar mot.

Höstens möte på hemmais gav en poäng och en förlängningsförlust.

– Där uppe förlorade vi med 1–2 och var inte bra.

I övrigt, efter åtta omgångar?

– Poängmässigt har vi inte fått starten som vi önskat. Sett till hela matcher är det bara en som jag är missnöjd med; Tranås borta. Sedan finns det matcher där vi inte har kommit upp i nivå i perioder och släppt in märkliga mål, men det är den enda helheten som inte varit bra, säger han till blt.se.

VH-SIFFROR

Interna poängligan i Allettan:

Anton Carlsson 6 (4+2)

Martin Pärna 6 (3+3)

Jakob Karlsson 5 (1+4)

Räddningsprocent:

Scott Hector 93.27

Robin Christoffersson 86.96

Bäst plus/minus:

Anton Carlsson +5

Pelle Ström +5

Isac Andersson +4

KRIF-SIFFOR

Interna poängligan:

Philip Aspnäs-Norberg 5 (4+1)

Jesper Emanuelsson 5 (2+3)

Alexander Bergström 4 (1+3)

Räddningsprocent:

Carl Malmqvist 92.77

Viktor Kokman 83.82

Bäst plus/minus:

Philip Aspnäs-Norberg +3

Linus Lööf +2

John Henrion +2

SENASTE MÖTENA

19/11 2023: Karlskrona-VH 2–3

Mål: Hugo Ollila, Adam Petersson, Eddie Levin

8/10 2023 VH-Karlskrona 2–1

Mål: Carl Sjöberg, Hugo Ollila

4/12 2022: Karlskrona-VH 4–0

23/10 2022 VH-Karlskrona 4–6

Mål: Anton Carlsson, Hugo Ollila, Ludvig Vännström, Jacob Isaksson. 

TABELLEN

undefined
Tabellen, södra Allettan

MATCHER

Onsdag: VH-Karlskrona, Mariestad-Kristianstad, Skövde-Halmstad. Fredag: Karlskrona-Kristianstad, Dalen-Tranås, Visby/Roma-KRIF.

FÖLJ MATCHEN

Vi sänder matchen med start 18:50

TIPSET

4–3

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!