GUIDE: VH mot Halmstad – här är allt ni behöver veta

VH studsade tillbaka och tog en oerhört viktig seger med 4–3 mot Mariestad. Under onsdagen reser laget till Halmstad för en tuff bortamatch mot ett formstarkt motstånd.

Christoffer Törngrens spetskvaliteter kan behövas borta mot Halmstad.

Christoffer Törngrens spetskvaliteter kan behövas borta mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-10 07:00

TÄVLING: Tippa rätt resultat i matchen

Vad: Halmstad-VH, Södra Allettan

Var: Halmstad Arena 

När: Onsdag, 19:00

NOTERAT

• Vimmerby Hockey studsade tillbaka med en seger efter storförlusten mot Kristianstad. Men det känns ändå som VH återigen inte riktigt hittade rätt i spelet. Nu väntar ett rejält test mot ett duktigt Halmstad. 

• Halmstad kommer in med sköna vibbar till matchen. Tre raka segrar och tvåa i tabellen. Den enda förlusten var med uddamålet i Allettan-premiären mot Kristianstad, som inte minst VH vet är ett starkt lag. 

• Det är upplagt för ännu en spännande tillställning. Det var två tajta matcher mellan lagen i grundserien, där VH vann på straffar och Halmstad i förlängning. Vi förväntar oss samma sak igen. 

HÅLL KOLL PÅ

Christoffer Törngren. Avgjorde matchen i derbyt mot Tranås. Mot Mariestad var det dags igen. VH-stjärnan klev fram när laget behövde honom och det är precis det han är i klubben för att göra. Mot Halmstad kommer hans spetskvaliteter kunna göra nytta igen. 

Jacob Crespin. Tillsammans med kapten Robin Dahse Halmstads viktigaste spelare. Målvakten Crespin är kanske seriens bästa och har imponerat stort under säsongen. Kommer in med två raka hållna nollor. Det kan bli tufft för VH att överlista keepern. 

TRÄNARSNACKET

Hampus Sylvegård ser bortamatchen mot Halmstad som en riktig utmaning och en tuff nöt att knäcka.

– Båda matcherna mot dem har gått till övertid och lagen känns väldigt jämna. Halmstads stora styrka är deras defensiv med en duktig målvakt i Crespin. Det gäller att vi skapar och tar tillvara på våra lägen, säger han.

Hur är läget i truppen inför matchen?

– Martin Pärna utgick skadad senast mot Mariestad, men han kunde träna på tisdagen och jag räknar med att han är tillgägliga för spel. Däremot så har ett par spelare i laget dragits med sjukdomar så jag kommer avvakta och se hur de mår på matchdagen, säger Sylvegård.

VH-SIFFROR

Interna poängligan i Allettan:

Christoffer Törngren 3 (2+1)

Jakob Karlsson 3 (1+2)

Martin Pärna 3 (1+2)

Räddningsprocent:

Scott Hector 91.03

Robin Christoffersson 60.00

Bäst plus/minus:

Oskar Lindgren +2

Martin Pärna +2

Pelle Ström +2

Övrigt: Från klart bäst till överlägset sämst. Vimmerby Hockeys powerplay går inte att känna igen. Laget har haft 17 försök på sig att hitta nätet i numerärt överläge under Allettan, men misslyckats. Jämför det med en effektivitet på hela 36,54 procent i grundserien så är det ganska naturligt att man undrar vad som skett. 

HALMSTAD-SIFFROR

Interna poängligan:

Robin Dahse 4 (1+3)

Viktor Bernhardtz 3 (2+1)

William Berg 3 (2+1)

Andreas Andersson 3 (1+2)

Marcus Borgh 3 (1+2)

Räddningsprocent:

Jakob Crespin 94.68

Bäst plus/minus:

Robin Dahse +5

Viktor Bernhardtz +4

Övrigt: Halmstad har släppt in minst mål i Allettan Södra. Konstigt vore väl annars med en storspelande målvakt och ett lag fyllt med egna produkter som sliter hårt för varandra. Det gäller att VH får fart på pucken och rörelsen. Annars blir det tufft att få med sig poäng från västkusten. 

SENASTE MÖTENA

26/11 2023 VH-Halmstad: 4–3

Mål: Adam Petersson, Gustav Karlsson, Isac Göransson, Carl Sjöberg. 

15/10 2023 Halmstad-VH: 2–1

Mål: Pelle Ström

9/12 2022 Halmstad-VH 2–0

30/10 2022 VH-Halmstad 1–2

Mål: Ludvig Vännström

TABELLEN

undefined
Tabellen

OMGÅNG 5

Halmstad-VH, Dalen-Mariestad, Karlskrona-Skövde, Kristianstad-KRIF, Visby/Roma-Tranås.

FÖLJ MATCHEN

Vi TV-sänder matchen från 18.50

TIPSET

4–2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!