GUIDE: VH möter Kristianstad – här är allt om mötet

Ett tidigt toppmöte. Det väntar för Vimmerby Hockey på fredagen då de ställs mot Kristianstad på bortais. Ett lag som VH inte lyckats besegra än och vill ha revansch på.

Eddie Levins Vimmerby har haft svårt att göra mål på Kristianstad.

Eddie Levins Vimmerby har haft svårt att göra mål på Kristianstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-05 09:00

Vad: Kristianstad-VH, Södra Allettan

Var: Kristianstads ishall

När: Fredag, 19:00

NOTERAT

• Det är ett möte mellan två otroligt formstarka lag som väntar. Kristianstad har sju raka segrar och Vimmerby är strået vassare med nio. 

• KIK har ett mentalt övertag på VH efter att ha vunnit båda mötena i grundserien med 5–1 och 3–1. Räkna med att revanschsuget hos Vimmerbyspelarna är stort.

HÅLL KOLL PÅ

Hugo Ollila. Missade första matchen i Allettan mot Tranås, men var tillbaka med besked mot Skövde. Svarade både för kvitteringen till 1–1 där och stängde matchen med 4–1 i slutet. Har hittat ett fint samspel med Martin Pärna och Isac Andersson i sin kedja.

Filip Lennström. Den 25-årige forwarden är KIK:s främste poängplockare så här långt. Han är född i USA och spelade i Malmö Redhawks som ungdom- och junior. Där fick han chansen i ett par SHL-matcher och var även uttagen i juniorlandslaget. På senare år har han spelat för Pantern, Mora och Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. 

SNACKET 

Vimmerbytränaren Hampus Sylvegård anser att laget bjudit upp till kamp i de tidigare matcherna mot Kristianstad, även om de inte fått med sig någon poäng.

– Vi gjorde framförallt en bra bortamatch mot dem. Vi hade ledningen, men släppte till två sena mål. I hemmamatchen var det också betydligt jämnare spelmässigt än vad siffrorna 5-1 säger. Vi hade bud på kvittering i tredje, men så rann det iväg på slutet. Vi kommer revanschsugna till fredagens match och vill visa att vi kan vinna mot KIK också, säger han.

VH-SIFFROR

Interna poängligan:

Anton Carlsson 21 (2+19)

Martin Pärna 19 (10+9)

Jakob Karlsson 18 (6+12)

Räddningsprocent:

Scott Hector 94,22

Robin Christoffersson 90,95

Bäst plus/minus:

William Dageryd +11

William Aftberg +11

Hugo Ollila +11

Övrigt: Vimmerbylaget fortsätter att imponera i defensiven. Mot Kristianstad behöver de fortsätta på den inslagna vägen. Dessutom återstår det att se om Anton Carlssons nyvunna målform håller i sig.

KIK-SIFFROR

Interna poängligan:

Filip Lennström 24 (14+10)

Georg Weigelt 22 (9+13)

Jacob Grönhagen 22 (7+15)

Räddningsprocent:

Wictor Ragnewall 92,42

Oliver Tornerefelt 93,29

Bäst plus/minus:

Georg Weigelt  +20

Filip Lennström +19

Anton Davidsson +16

Övrigt: Kristianstad motsvarade förväntningarna i grundserien och har inlett med två raka segrar i Allettan. Uddamålsvinster mot Halmstad borta och Tranås har det blivit. Nu återstår det att se om de kan hålla i den obesegrade sviten mot Vimmerby.

SENASTE MÖTENA

29/9 2023 VH-KIK 1–5 (0-1, 1-1, 0-3)

Mål: Jakob Karlsson.

3/11 2023: KIK-VH 3–1 (0-1, 0-0, 3-0)

Mål: Hugo Ollila.

OMGÅNG 3

Dalen-Visby/Roma, Tranås-Karlskrona, Halmstad-KRIF, Mariestad-Skövde.

FÖLJ MATCHEN

Vi TV-sänder matchen från 18.50

TIPSET

2–2, och VH tar hem bonuspoängen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!