GUIDE: Allt om matchen mellan VH och Mörrum

Mörrum. Det är vad som väntar Vimmerby Hockey på hemmais på onsdag. VH är klar favorit att vinna, men laget från Blekinge verkar vara i god form. Här är matchguiden och allt ni behöver veta inför mötet.

Returmöte mellan Vimmerby och Mörrum. VH vann klart senast, men de är fullt medvetna om att Blekingelaget har en av seriens bästa spelare i sitt lag, Marcus Paulsson.

Returmöte mellan Vimmerby och Mörrum. VH vann klart senast, men de är fullt medvetna om att Blekingelaget har en av seriens bästa spelare i sitt lag, Marcus Paulsson.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-22 06:30

Vad: Vimmerby Hockey-Mörrum, Hockeyettan

Var: Arena Hansson Konsult & Konstruktion

När: Onsdag, 19:00

NOTERAT

Vimmerby tog en bekväm seger till slut när lagen möttes i Jössarinken tidigare i höstas. Efter två jämna perioder satte VH gasen i botten och vann sista perioden med 4–0 och totalt 8–3. 

• Mörrum har inte lika slagkraftig trupp som för något år sedan, då de drabbades av stora ekonomiska bekymmer.

• "Laxarna" är ett bottenlag, ligger näst sist, men tog en skön och klar seger senast mot jumbon Tyringe, 6–2. Noterbart från den matchen är att förre VH-spelaren Adam Bäckstrand stod för fyra assist. 

• VH har skaffat sig ett utmärkt läge inför slutspurten i grundserien. Laget har sex poäng ner till Troja, som ligger under strecket, med sex omgångar kvar. 

undefined
Martin Pärna satte två senast mot Mörrum. Blir det nytt måljubel på onsdag?

HÅLL KOLL PÅ

Martin Pärna. Satte två mål senast mot Mörrum och det lär vara ett motstånd som passar skicklige Pärna mycket bra. Har en härlig och skarp blick för spelet och är vass i skridskoåkningen. Två nya fullträffar för Halmstadssonen på onsdag?

Marcus Paulsson. Kan bli tjatigt, visst. Men det går inte att nog understryka vikten den meriterade och rutinerade forwarden har för detta Mörrum. Ligger också med i toppskiktet i seriens poängliga. Är trots sin ålder, snart 40, en av seriens absolut bästa spelare.  

VH-SIFFROR

Interna poängligan:

Anton Carlsson 14 (0+14)

Jakob Karlsson 11 (3+8)

Eddie Levin 10 (7+3)

Räddningsprocent:

Scott Hector 93,63

Robin Christoffersson 87,67

Bäst plus/minus:

William Dageryd +10

William Alftberg +9

Hugo Ollila +5

Pelle Ström +5

Övrigt: Efter två förluster kom en förlösande seger borta Karlskrona. Ett styrkebesked förstås och VH visade upp ett mycket, mycket bra spel dessutom. VH är fortsatt överlägset i serien när vi kommer till effektivitet i powerplay. 35.48 procent. Tvåan på listan, Tyringe, har 25.00 procent. 

MÖRRUM-SIFFROR

Interna poängligan:

Marcus Paulsson 11 (7+4)

Adam Bäckstrand 10 (1+9)

Khalid Ibrahim 9 (4+5)

Räddningsprocent:

Martin Von Schoultz 88,89

Louis Ingvordsen 76,67

Bäst plus/minus:

Marcus Paulsson +5

Tobias Brahm +3

Emil Andersson +3

Övrigt: Mörrum är det klart "fulaste" laget i serien. De har dragit på sig 201 utvisningsminuter, vilket är hela 57 (!) minuter mer än Alvesta, som är nia på fairplay-listan. 

SENASTE MÖTENA

11/10 2023 Mörrum-VH: 3–8 (Martin Pärna 2, Sebastian Linder 2, Oskar Lindgren, Adam Petersson, Carl Sjöberg, William Dageryd) 

15/2 2023 Mörum-VH: 2–3 (Balint Horvath 2, Isac Andersson)

13/1 2023 VH-Mörrum: 6–2 (Ludvig Vännström, Hugo Lindman Gustafsson, Olle Söderlund, Pelle Ström, Balint Horvath, David Thomson)

23/11 2022 VH-Mörrum 10–2 (Eddie Levin 3, David Thomson 2, Oscar Gustafsson, Theo Lundqvist, Jakob Karlsson, Isac Andersson, Johan Norberg)

12/10 2022 Mörrum-VH 4–3 (Adam Bäckstrand, Jakob Karlsson, Balint Horvath)

TABELLEN

undefined
Tabellen

OMGÅNG 11

Vimmerby–Mörrum, Halmstad–Karlskrona, Alvesta–Borås, Tyringe–Troja, KRIF–Kristianstad.

FÖLJ MATCHEN

Vi TV-sänder matchen med start 18.50

TIPSET

5–3

HOCKEYTIPSET

Vill du bli veckans mästare i vårt Hockeytips? Tryck här: 

Marcus Paulsson är en av seriens bästa spelare.
Marcus Paulsson är en av seriens bästa spelare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!