Matchhjälte i ännu ett toppmöte

För andra matchen i rad blev backen Alexander Andersson matchhjälte för Virserum i Hockeytrean. Hans 2-1-mål i gårdagens hemmamatch mot Lenhovda blev matchens sista. – Avgörande mål två matcher i rad – det har garanterat aldrig hänt förr, skrattar han.

Ishockey2016-10-28 07:10

Virserums SGF vinner toppmötena i Hockeytrean och rycker nu i toppen av tabellen.
3-2 borta mot Åseda följdes igår upp med 2-1 hemma mot serietvåan Lenhovda och för andra matchen i rad var det backförvärvet från division ett-laget Vimmerby Hockey, Alexander Andersson, som avgjorde.

Och man kan väl säga att den duktige backbjässen är mer känd för sin högklassiga defensiv än för sina offensiva färdigheter.
När hände det att du gjorde mål två matcher i rad?
– Jadu, det kommer jag faktiskt inte ihåg, skrattar Alexander.
Och matchvinnare två matcher i rad?
– Haha, det har garanterat aldrig hänt.

Nu var det inte så att Alex bara blev matchvinnare, han var också isens gigant och svarade för en felfri insats. Det var dock gästande Lenhovda som inledde matchen bäst och vann den första perioden klart – både på poäng och i antal gjorda mål.

Laget checkade hårt på stillastående hemmaspelare och efter drygt tolv minuter gav det utdelning då Jonas Svensson satte 1-0 för LIF.
Betydligt bättre i andra perioden av Virserum och man vände också på matchen på två minuter i slutet av perioden.

1-1 sköt Stefan Reinholdsson in från backposition bakom en skymd målvakt och strax därefter var det dags för Alexander Andersson att stänka in matchavgörande 2-1.
Målet kom i powerplay och Alex blev elegant assisterad av Jim Nordh, som slog ett stenhårt diagonalpass som Alexander direktsköt i mål.
– Det är han som är den riktiga matchhjälten, ler Alexander när Nordh går förbi.

Det var egentligen först under matchens sista fem minuter som gästerna tryckte på hårt, men med ett uppoffrande spel lyckades Virserum hålla undan och bärga tre viktiga poäng i toppstriden.
Utöver Alexander Andersson ska också ett stort plus utdelas centern i tredjelinan, Andreas Lundgren.

Virserum vann toppmötet hemma mot Lenhovda.