MATCHHJÄLTEN JOSEFSSON BÄST IGEN

Bäst på isen i premiären mot Kallinge-Ronneby. Ett mål, två målgivande passningar och matchvinnare i overtime borta mot Varberg i går. VH-forwarden Oscar Josefsson har fått en hyfsad start på säsongen. – Haha. Ja det får man väl säga. Ingen vidare insats av oss, men ändå skönt med två poäng, tyckte Josefsson efter VH:s 4-3-seger.

Foto:

Ishockey2016-09-21 20:05

Du känner säkert till Varberg Vipers bedrövliga förberedelser inför HockeyEttan-säsongen anno 2016/17. Ekonomisk kris, uppsagda kontrakt, spelare och tränare som lämnade klubben bara någon vecka innan seriestart och idel inställda träningsmatcher på grund av att man inte fick ihop lag.

Men det hindrade inte Vipers från att göra livet surt för storfavoriten Vimmerby Hockey i går kväll.

För enkelt?

1-0 till Vimmerby mot krislaget Varberg redan efter en minut och allt gick precis lika enkelt och bra som förväntat för de topptippade smålänningarna. Kanske lite för enkelt och bra?

Storfavoriten Vimmerby fick nämligen nöja sig med att åka hem med två poäng från västkusten i går kväll.

– Det är mycket möjligt att 1-0-målet kom för lätt. Vi gjorde en ganska dålig match, men jag hoppas inte att det var en attityd-fråga, säger Oscar Josefsson, återigen VH:s bäste spelare.

– Ibland kan det låsa sig och det gjorde det i kväll.  Visst är Varberg väldigt nedsnackat och det kanske satt i bakhuvudet på oss.

Sen kvittering

Efter Jesper Kokkonens tidiga ledningsmål för Vimmerby låste det sig fullständigt. Varberg gjorde två snabba mål innan tio minuter var spelat efter den första perioden – en ledning de höll ända fram till tre minuter in i den tredje perioden.

Två VH-mål inom loppet av fem minuter (Viktor Hällegard och Markus Modigs) satte dock VH i förarsätet inför avslutningen.

I numerärt överläge lyckades dock hemmalaget Varberg kvittera då sex minuter återstod (lagets andra pp-mål).

”Värda segern”

Men det skulle bli Vimmerby som fick sista ordet. En dryg minut in i overtime fick Oscar Josefsson ett bra uppspel på kanten.

– Jag fick iväg ett slagskott som letade sig in på något sätt. Oerhört skönt, säger Josefsson.

– Jag tycker att vi rycker upp oss i den tredje perioden och är värda segern.

På det hela taget dock en icke godkänd insats av VH, som på lördag reser till Ljungby för bortamatch mot seriens jättefavorit, Troja/Ljungby.

– Då lär det gå undan. Det kommer krävas en helt annan insats av oss, säger Oscar Josefsson.

Utöver Josefsson var Markus Modigs, Oskar Carlsson och Mattias Wigley Vimmerbys bästa spelare i går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!