Matchhjälten: "Första krysset var ledigt"

Mindre än två minuter kvar att spela. VH var i ledning med 2–1. Då klev Eddie Levin fram och stänkte in det som skulle visa sig bli avgörandet. "Första krysset var ledigt", säger matchhjälten efter att VH kvitterat matchserien mot Nybro.

Eddie Levin jublar tillsammans med lagkamraterna i Vimmerby Hockey efter sitt snygga mål.

Eddie Levin jublar tillsammans med lagkamraterna i Vimmerby Hockey efter sitt snygga mål.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-03-23 22:17

Matchklockan hade passerat 58 minuter i Vimmerby ishall. VH hade fortsatt sin 2–1-ledning från den andra perioden – men Nybro tryckte på rejält.

Då, lite från ingenstans, missade gästerna i ett uppspel. VH-forwarden Eddie Levin kom precis från avbytarbåset och var först på pucken.

– Jag kommer direkt från byte, så där är jag fräsch. Jag går bara på instinkt där, säger matchhjälten när vi träffar honom efter matchen.

För det blev han med det målet. Nybro reducerade till 3–2 med bara sekunder kvar att spela, men VH kunde hålla undan.

Levins mål då? Jo, det hördes över hela ishallen. Ribba in!

– Första krysset var ledigt, haha. Deras målvakt brukar vara ganska aggressiv och komma ut, så jag tänkte att jag skulle skjuta tidigt. Det var rätt beslut, säger Levin, som givetvis är glad över att VH kvitterat matchserien.

– Det är sjukt häftigt och sjukt roligt. Det var en tuff förlust i den andra matchen mot dem, nere i Nybro. Det var nog min karriärs tuffaste förlust. Vi spelade bra men fick ingen utdelning. Därför är det så starkt att vi lyckas ta två raka nu på vår hemmais.

undefined
Eddie Levin och Vimmerby Hockey är nu en match ifrån kvalserien.

Till söndagens avgörande match, som spelas i Nybro, har VH ett mentalt övertag, enligt Levin.

– Absolut. Vi har inget att förlora och ingen förutom vi själva trodde att vi skulle ta det till en femte och avgörande. Nybro ser trötta ut samtidigt som vi ser pigga ut. Vi har en fördel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!