Matchvinnaren: "Drog till på vinst och förlust"

Här kan vi snacka om att kliva fram i rätt läge. Forwarden Gustav Karlsson var mållös i Allettan inför mötet mot Karlskrona. Det är han inte längre. 37 sekunder in i den tredje perioden tryckte han in matchavgörande 2–0. "Så skönt...", säger han om målet och vinsten.

Gustav Karlsson kramas om efter sitt avgörande 2-0-mål.

Gustav Karlsson kramas om efter sitt avgörande 2-0-mål.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-01-24 21:59

Hur länge skulle VH orka stå emot trycket? När skulle kvitteringen komma? Den frågan ställde sig nog 95 procent av åskådarna i Arena Hansson Konsult & Konstruktion. Gästande Karlskrona öste nämligen på för fullt, gav allt de hade för att göra det där 1–1-målet. Trots ett oerhört tryck lyckades de aldrig. 

Istället kom 2–0 tidigt i den sista perioden. 

– Haha, det var verkligen förlösande i det läget, säger Gustav Karlsson och skrattar en stund efter bataljen mot Karlskrona. 

För det var precis vad det var. En riktig batalj mellan två bra lag. 

Och det var just Gustav Karlsson som lyckades göra det där målet som visade sig vara så betydelsefullt.

Assisterad av Jakob Karlsson och Anton Carlsson hittade han rätt bakom Carl Malmqvist. 

Vad kände du där och då?

– Tja, att det var jäkligt skönt att göra mål. Jag bara drog till på vinst och förlust från nära håll och pucken gick väl över hans axel, tror jag. 

Vad säger du om matchen?

– Det var en jobbig match, särskilt andra perioden. Då var vi rejält nedtryckta. Vi får nog kolla vad som hände egentligen.

Vad sa ni i pausen mellan den andra och tredje perioden?

– Att vi måste börja vinna kamperna och duellerna. Det tycker jag att vi lyckades bra med. Vi gör det bra i tredje och på något sätt hittar vi vägar att vinna matcher, säger Karlsson med ett stort leende. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!