Bågenvik: "Kändes som en förlösande seger"

Han stod emot alla 38 skott senast mot Hanviken borta. Frågan är om Gustav Bågenvik ska kliva fram som matchvinnare på söndag igen då lagen möts i Vimmerby. "Det var en förlösande seger för oss. Hanviken är ett spelskickligt lag och är säkert revanschsugna, så vi får se upp", säger han.

Gustav Bågenvik motade samtliga 38 skott för VH mot Hanviken och tror att 2-0-segern kan bli förlösande för laget.

Gustav Bågenvik motade samtliga 38 skott för VH mot Hanviken och tror att 2-0-segern kan bli förlösande för laget.

Foto: Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-01-28 18:00

När Vimmerby Hockey besegrade Hanviken borta med 2–0 i veckan stod målvakten Gustav Bågenvik i centrum. Trots att hemmalaget hade 38 skott på mål räddade han samtliga och fick hålla nollan för Vimmerby för andra gången den här säsongen.

– 38 skott är mycket på en match. Samtidigt kan jag inte ta åt mig hela äran för att vi lyckades hålla nollan. Grabbarna i laget jobbade och slet på ett föredömligt vis i försvarsspelet och tvingade motståndarna till avslut från svåra lägen. Därför kunde jag mota de flesta puckarna ganska säkert, säger matchvinnaren ödmjukt.

VH-målvakten såg annars mötet med Hanviken senast som en ganska jämn och öppen tillställning. Det som blev avgörande anser han var att de lyckades få in det första målet.

– Det är inte många gånger som vi har lyckats ta ledningen i Allettan. Det är väldigt mycket värt i jämna matcher och det räckte för att vinna den här gången, säger Bågenvik som tror att segern kommer att bli guld värd för laget på sikt.

– Det kändes verkligen som en förlösande seger. Stämningen var på topp på hemresan och det har smittat av sig på träningarna efteråt också. Det blir ett helt annat go i laget.

Kampen om platsen som förstemålvakt i Vimmerby Hockey har varit ganska jämn så här långt. Robin Christoffersson fick störst förtroende i början av säsongen, men Gustav Bågenvik har fått alltmer förtroende under resans gång.

– Vi har i princip delat på uppgiften på senare tid. Det är bara inspirerande att ha en duktig kollega att tävla emot. Det är ofta dagsformen som avgör vem som får stå, men för min del är det ju så att man alltid vill spela.

Med en hållen nolla i bagaget talar mycket för att Bågenvik får chansen igen hemma mot Hanviken på söndag. VH har visserligen tagit sig upp på rätt sida strecket och ligger på slutspelsplats, men skulle behöva tre poäng till på söndag.

– Vi får verkligen se upp med Hanviken. Jag tycker att de var bra. 

Är det något av lagen i serien som har imponerat extra på dig?

– Det skulle vara Väsby i så fall. Lag som Kalmar och Nybro har vi visat att vi kan slå tidigare under säsongen. Och det känns bra att ha med sig inför andra halvan av Allettan.

Gustav Bågenvik har delat på målvaktssysslan med Robin Christoffersson ganska jämnt under säsongen.
Gustav Bågenvik har delat på målvaktssysslan med Robin Christoffersson ganska jämnt under säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!