Sänkte Karlskrona på övertid: "Jag hade lite flyt"

Han klev fram när det gällde som mest. Hugo Ollila blev stor matchvinnare för VH genom sitt 3–2-mål borta mot Karlskrona. "Skönt att få avsluta på topp", säger forwarden.

Hugo Ollila blev stor matchvinnare för VH i segern mot Karlskrona.

Hugo Ollila blev stor matchvinnare för VH i segern mot Karlskrona.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-19 20:45

Ja, matchen mellan Vimmerby Hockey och Karlskrona HK blev en spännande historia. Efter att VH tagit och tappat ledningen två gånger om under ordinarie matchtid väntade spel tre mot tre. Då klev Hugo Ollila fram och avgjorde matchen med ett snyggt mål, 4:17 in på övertiden.

– Jag hade lite flyt på blålinjen där jag fick med mig pucken med handen och hittade krysset, säger Ollila i bussen hem mot Vimmerby. 

Vad säger du om er prestation och matchen i stort? 

– Det var en bra insats i en match mellan två jämna och bra lag. Att det blev lika efter full tid är ganska rimligt, men skönt att vi kunde vinna till slut. 

Det var stundtals en ganska stängd matchbild med få lägen för båda lagen.

– Karlskrona har skickliga spelare och vi med. Man vill inte bjuda varandra på något, säger Ollila.

Trots att hela laget fick beröm av tränare Hampus Sylvegård var inte Ollila särskild nöjd med sin egen insats.

– Jag tyckte inte att jag var så värst bra... Jag kastade bort lite puckar i början av matchen men kom in i det mer och mer. Men det var skönt att få avsluta på topp. 

Segermålet var Hugo Ollilas nionde poäng för säsongen. Den 24-årige forwarden har nu bidragit med fem mål och fyra assist på tolv spelade matcher.

I och med segern borta mot Karlskrona befäster VH sin fjärdeposition i tabellen och utökar gapet ned till placeringarna under sträcket. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!