Ändrade sig när han såg luckan: "Riktigt skönt"

Tanken var en dragning med backhand. Men Hugo Ollila ändrade sig. "Det var en stor lucka mellan benen på målvakten så jag sköt direkt", sa han efter att ha satt dit avgörande 4–3 på straff i förlängningen för VH hemma mot Tyringe.

VH-jubel efter Hugo Ollilas avgörande mål.

VH-jubel efter Hugo Ollilas avgörande mål.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-08 21:47

Det krävdes förlängning för att få fram en vinnare i onsdagens drabbning. Det stod 3–3 efter full tid och ett par minuter in i förlängningen var Eddie Levin på väg att få ett friläge. Han blev upphakad och domaren blåste straff.

Hugo Ollila tog ansvaret för den och förvaltade straffen väl.

– Jag hade en tanke när jag åkte fram att jag skulle göra en dragning och lägga in den med backhand. När jag kom fram såg att målvakten lämnat en stor lucka mellan benen. Då tog jag skott direkt. Det var riktigt skönt att se pucken gå in, säger matchvinnaren.

undefined
Hugo Ollila satte straffen i förlängningen som gav VH två poäng mot Tyringe.

Vimmerbylaget fick onekligen slita hårt för att betvinga Tyringe. Från början såg det ut att kunna bli en enkel seger.

– Vi fick en riktigt bra start med två tidiga mål. Sedan hade Tyringe lite tur och kom ikapp till 2–2 snabbt. Sedan var det synd att vi släppte in 3–3 tidigt i tredje och inte fick spela på den ledningen. På slutet fick vi riktigt bra tryck och var nära att avgöra. Därför kändes det rättvist att vi fick med oss bonuspoängen.

Hur ser du på avslutningen av serien?

– Det är fyra matcher kvar och det gäller att vi avslutar serien snyggt och ser till att ta oss till slutspel. Det är inga enkla matcher kvar. Vi möter lag som krigar för att undvika kval och gör upp om platser i slutspelet. Det är fullt fokus som gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!