Matchvinnarens hyllning till tränare Karlin

Han gjorde det avgörande målet, käftade till sig en utvisning och hyllar tränare Mattias Karlin. Västerviks IK:s back Emil Wahlberg hade en händelserik kväll i Borlänge. - Statyn på Karlin (VIK-tränaren) kan de ställa var som helst i stan. Han är så jäkla värd den

Foto: Viktor Allvin (arkiv)

Ishockey2018-04-12 22:18
Emil Wahlberg är omgärdad av rykten.
Kvar i Västervik? Tillbaka till Vimmerby? Eller någon annanstans?
Av den våndan syntes inte mycket i matchen mot Borlänge. Wahlberg, liksom många medspelare, svarade för en väldigt stark insats och fick avsluta målskyttet i 3-0-matchen, som innebar säkrat kontrakt i HockeyAllsvenskan för VIK.

Och efter matchen var han enormt lättad.
- Otroligt skönt och en sådan oerhörd lättnad. Det har varit en väldigt påfrestande säsong – vi har spelat bra men ändå hamnat här, säger Wahlberg
- Med tanke på alla rykten om spelare hit och dit tycker jag att det är jättestarkt att vi kan resa oss och göra det så här jäkla bra. Dessutom tycker jag att vi är ett för bra lag för att åka ur, säger han.
Och så fick du göra målet som definitivt säkrade ert fortsatta allsvenska kontrakt.
- Inte alls fel att se den gå in så klart. Men en sådan här kväll spelar inte sådant någon roll.

Helt ofrånkomligt glider samtalet efter en stund in på Mattias Karlin – den nygamle VIK-tränaren som i inledningen av Kvalserien klev in när Roger Forsberg fick lämna efter lagets knackiga resultat.
Mer eller mindre på allvar har VIK-supportrar nu börjat kräva att en staty av frälsaren och demontränaren Karlin ska resas i Västervik.
- Den kan de ställa var som helst. Han är i alla fall så jäkla värd den – han har vänt på varje sten och fått ut det bästa av oss alla. Forsberg gjorde det jättebra, men just då var det nödvändigt med en förändring, och man kan inte nog hylla ledningen som hade fingertoppskänslan att göra den, säger Emil Wahlberg.

Under mittperioden i matchen mot Borlänge åkte Västervik på fem raka tvåminutersutvisningar. Med 15 sekunder kvar kom den fjärde för sex man på banan. I samma sekund kom också den femte för snack med domaren – och det var Emil Wahlberg som åkte på den, vilket innebar spel fem mot tre för Borlänge i två minuter.
Vad sa du till domaren egentligen?
- Äh, jag vet inte. Jag tyckte verkligen inte att vi var sex man på banan, så jag frågade honom och han var skön i hela huvudet. Men det gillade han inte.
Vad händer nu?
- Nu tar vi nog ett par pilsner. Vi har ju några timmar i buss framför oss, skrattar han
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!