McDavid-show direkt: Hattrick och milstolpe

Connor McDavid, 25, höll inte igen i NHL-premiären. Kanadensaren slog till med ett hattrick direkt i Edmonton Oilers 5–3-seger över Vancouver Canucks. I samband med sitt andra mål noterades 25-åringen även för sin 700:e NHL-poäng.

Edmonton Oilers Connor McDavid, till höger, grattas för sitt hattrick mot Vancouver Canucks.

Ishockey2022-10-13 07:54

När McDavid gjorde 4–3 med fem minuter kvar av den tredje perioden hade Oilers vänt 0–3 till ledning. Med 25 sekunder kvar kom sedan avgörandet, 5–3, i tom bur – även det signerat McDavid.

4–3-målet innebar dessutom 25-åringens 700:e poäng i NHL. En milstolpe som kanadensaren är den sjätte snabbaste att nå.

Utöver tre fullträffar noterades McDavid också för en assist i premiärsegern, där Elias Pettersson gjorde matchens första mål.

På annat håll vann Anaheim Ducks mot Seattle Kraken med 5–4 efter förlängning, även det en svängig tillställning.

Kraken hade såväl 3–1 som 4–2 innan Ducks avgjorde knappa minuten in i förlängningen genom Troy Terry.

John Klingberg noterades för två Ducks-assist medan André Burakovsky gjorde sitt första mål för sin nya klubb Seattle.