Med chans på SM-guld

För ett år sedan förde han Linköpings J20-lag till SM-guld mot HV 71. I år uppträder Linus Hultström på en större scen. Nu hägrar ett nytt SM-guld och HV 71 finns fortfarande med i bilden. Nu som motståndare i SM-kvartsfinalen. - Självklart siktar vi på guld, det gör alla lag, säger den VH-fostrade backen ett par dagar innan slutspelet startar.

Linus Hultström trivs med livet och framförallt hockeyn i Linköping. Nästa vecka inleds SM-slutspelet. Foto: Linus Johansson

Linus Hultström trivs med livet och framförallt hockeyn i Linköping. Nästa vecka inleds SM-slutspelet. Foto: Linus Johansson

Foto:

Ishockey2013-03-08 23:11


Han har vunnit TV-pucken.
Han har vunnit JSM-guld.
Om ett par veckor kan trippeln fullbordas. Då kan Linus Hultström stå där med en medalj av ädlaste valör hängandes runt halsen: ett SM-guld.
Och killen är bara 20 år.
Okey, okey, visst. Vägen till ett SM-guld - det som Linköpings HC så hett eftertraktar - är lång, snårig, bökig, svår och allt vad ni vill, men möjligheten finns där.
LHC är en outsider, en  underdog, som inte har favorittrycket på sig.

Stort intresse
Kvartsfinalen mot rivalen från Jönköping, HV 71, är helt öppen och oviss. HV har en fördel i form av en extra hemmamatch vid en eventuell sjunde och avgörande match, men Linköping har en annan sak på sin sida:
- Vi har övertag mot dem och har vunnit fyra av fem matcher i vinter. Och faktiskt alla tre borta i Kinnarps Arena, säger Linus Hultström, som trivs ypperligt mot just HV 71.
I ett soldränkt, men blåsigt och kallt Linköping, slår vi oss ner på en bänk med mäktiga Domkyrkan som fond. Hultström har precis avslutat ett träningspass, käkat med lagkompisarna och har ett par timmar fritt innan LHC ska träffa supportrar och sponsorer och snacka om slutspelet.
HV var det, ja...
- Roligt att möta dem. Det trissar upp intresset ännu mer. Jag hörde att biljetterna sålde slut sjukt fort i både Linköping och Jönköping. Sedan blir det inte så jobbigt heller. Eftersom vi spelar match varannan dag med början på onsdag är det skönt att inte ha så långa resor. Det hade varit värre med Luleå eller Skellefteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!