Med goda förutsättningar

Bra blick, bra målsinne och bra skridskoåkning. Peter Gustafsson är duktig på mycket. Nu hoppas han bara att det ska lossna på allvar för honom i vinter också. Många tror att Peter Gustafsson ska blomma ut till den bäste hockeyspelaren i Vimmerby.

Peter Gustafsson tittar fram. Vimmerbys 21-årige ytterforward hoppas att det lossnar för honom den här säsongen.

Peter Gustafsson tittar fram. Vimmerbys 21-årige ytterforward hoppas att det lossnar för honom den här säsongen.

Foto:

Ishockey2002-10-12 08:33

Förutsättningar har 21-åringen onekligen. Visst, förra säsongen blev han faktiskt bäste målskytt i Vimmerby Hockey.
Dessutom gick det också riktigt hyggligt för honom spelmässigt.
- Peter är en lirares lirare. Pucksäker och med bra spelsinne. Och med sin tyngd och fysik kan jag nog säga att han har alla förutsättningar för att bli riktigt bra. Det finns inte mycket på minussidan, men det han ska tänka på är att inte bli så arg på sig själv när han missar en passning eller målchans.

Bra träningmatcher
Peter Gustafsson tycker själv att han har mer att ge:
- Det känns som om jag stått stilla i min utveckling de senaste två åren. Jag vet inte vad det beror på, men nåt är det.
Träningsmatcherna indikerar att något kan vara på gång.
- Det har gått ganska bra, både för mig och laget. Samtidigt ska man nog inte titta för mycket på resultaten i träningsmatcherna. Förutom Västervik har vi mött svagt motstånd.
I de flesta matcherna har han spelat i en femma tillsammans med James Mattsson och Tobias Danielsson som backpar, och med Joakim Olofsson och Tobias Johansson som kedjekompisar.
Om de spelar tillsammans i seriepremiären borta mot Helsingborg på söndag vet inte Peter Gustafsson.

Bra förberett
Vad han däremot vet är att Vimmerby Hockey kommer bra förberett till seriespelet:
- Vi har aldrig haft sånt här starkt lag sedan jag kom med i A-lagstruppen. Alla nyförvärv är duktiga och det är mycket tuffare konkurrens om platserna än till exempel förra säsongen. Sen har det varit en helt annan uppslutning på försäsongen. Jag tror knappt att vi var mindre än 15 spelare någon gång.
Vimmerbys ytterforward tycker också att det fungerar bra med den nya tränartrion:
- Jag har fått ett bra intryck av dem. "Sassa" (Lennart Sand, huvudtränare) är bestämd och har respekt med sig. Sen har han ett mycket bättre upplägg på träningarna än vad de andra tränarna har haft. Det är högre tempo på passen och tiden på isen utnyttjas effektivare. Ström (Krister) och Thomas Carlsson är bra komplement till "Sassa". De är hockeykunniga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!