Miljonbortfall i matchen med nya publikregler

Efter en höst med fulla hus är pandemirestriktionerna tillbaka på hockeyläktarna. –Det är ett tufft avbräck för oss, säger hockeyallsvenska Björklövens vd Anders Blomberg.

Björklöven förlorade miljonbelopp på att matchen mot HV71 spelades inför bara 950 åskådare, på grund av de nya publikrestriktionerna. Arkivbild.

Ishockey2022-01-19 21:34

I dag är första dagen med de nya restriktionerna som säger att det får finnas max 500 personer per sektion i inomhusarenor.

Björklöven mötte topplaget HV71 inför 950 personer på läktarna jämfört med 5 400 som är max när arenan är helt fylld.

– Den här matchen hade varit slutsåld, vi pratar sjusiffriga belopp. Så det är ett tufft avbräck för oss som vi måste hantera. Det är en utmaning, säger Anders Blomberg till C More.

Han hoppas att klubbarna kan få statligt stöd för publikbortfallet.

– Jag tror att det är jätteviktigt att man förstår att intäktsbortfallet är tufft för oss och alla andra, så att vi kan få in pengar och kan driva det här vidare.

De knappa 1 000 åskådarna var nog inte särskilt nöjda med det som bjöds på isen. Det blev förlust för Björklöven, 2–5, mot HV71. Umeålaget är dock kvar på femte plats i tabellen.

Tabelltvåan Modo fick sin hemmasvit med 13 raka segrar bruten då tabelljumbon Troja-Ljungby skrällde och vann, efter straffläggning. Jesper Emanuelsson blev den store hjälten då han dels satte 1–1-kvitteringen med två minuter kvar av tredje perioden, dels satte den avgörande straffen.

För Troja-Ljungby, liksom AIK och Vita Hästen var kvällens matcher de första för året, på grund av coronaflyttade matcher.

Vita Hästen visade ingen ringrostighet då man slog Västerås med hela 5–1. För AIK blev det dock förlust, 1–2 mot Mora.

Tingsryd vann bottenmötet med Södertälje (4–2) och tog sig därmed förbi Södertälje som nu ligger på nedflyttningsplats.