VH minskar spelarbudgeten med nästan halv miljon

På måndagens årsmöte presenterade Vimmerby Hockey ett starkt ekonomiskt resultat. Trots det finns det utmaningar framöver. "Det blir lite av en nystart", säger föreningens vice ordförande Anders Kostenius.

Locka tillbaka publiken. Det är en av de stora utmaningarna som Vimmerby Hockey står inför.

Locka tillbaka publiken. Det är en av de stora utmaningarna som Vimmerby Hockey står inför.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-06-15 14:00

Vimmerby Hockey visade upp ett ekonomiskt resultat på plus 280 000 kronor för verksamhetsåret 2021/2022. Därtill hade föreningen ett eget kapital på 1 744 762 kronor vid verksamhetårets slut. Omsättningen uppgick till 6 300 000 kronor. 

– Man måste nästan slå ut de tre senaste åren när man tittar på det här, förklarar Anders Kostenius, vice ordförande, och fortsätter:

– Allt har förskjutits, med bidrag som hör till olika säsonger. För att få en helt rättvis bild av allt så ska man titta på de tre sista åren. Men just nu känns det bara skönt att vi kan avsluta allt som varit med pandemin, om det nu är slutet. Det blir lite av en nystart.

Han påpekar samtidigt att VH står inför utmanande tider. Av den anledningen har föreningen beslutat att skära ned på spelarbudgeten för A-laget, med cirka 400 000 kronor. Till den här säsongen budgeterar man 1 450 000 kronor för ersättningar till spelarna.

– Vi måste ha upp våra intäkter. Allt från hallhyra till materialkostnader har gått upp och vi har skurit i en del kostnader till nästa säsong. Vi har en utmanade säsong framför oss och den får vara lite vägvisande inför framtiden. Nu försöker vi ta ansvar och göra det vi kan för att se över allt, menar Kostenius.

Ett stort bekymmer som föreningen ser är att man inte alls är uppe på samma publiknivå som man var innan pandemin.

Hur ska ni göra för att locka tillbaka publiken?

– Vi har en intressant trupp där vi haft som strategi att det ska vara spelare som publiken känner igen. Vi har även en sportchef som är härifrån. Det är lite mer Vimmerbystämpel på allt, vilket förhoppningsvis kan tilltala publiken. Sen har vi också börjat bra med sponsorgruppen, samt tillsatt en eventgrupp som ska jobba mer kring arrangemanget under matcherna. Det ska vara mer än bara hockey, säger vice ordföranden.

VH får däremot fortsatt klara sig utan en ordförande. 

– Ja, vi har inte lyckats hitta någon ny. Vi är några stycken som får hjälpas åt med det.

På årsmötet stod det klart att Mia Hultström och Krister Ström lämnar styrelsen. Anders Kostenius, Frida Dahl, Joanna Kilvéus, Bo Norbro, Håkan Westerback (nyval) och Christian Johannisson (omval) är ledamöterna som utgör styrelsen.

Daniel Karlsson (nyval), Maria Karlsson (omval) och Thomas Green (omval) valdes som ersättare på ett år.

Följande fick ta emot förtjänstmärken från föreningen:

Guld: Mia Hultström (nr. 41), Jonas Hedqvist (42) och Ulf Meijer (43).

Silver: Håkan Westerback (76) och Bengt Hansson (77).

Brons: Agneta Hallberg (123) och Lennart Karlsson (124).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!