Mirakelvändning av VIK mot topplaget Skåre

Åtta minuter in i den första perioden låg Västervik under med 0-5 hemma mot Skåre. Matchen avgjord? Inte alls - Västervik vände och vann med 6-5. - Jag har aldrig varit med om något liknande, en ofattbar lagmoral, säger den euforiske VIK-tränaren Tomas Lind.

Ishockey2008-10-23 06:18

Vi tar det från början, det minst roliga för Västervik. Man gjorde en riktig dålig första period och hemmamålvakten Niklas Söderlund släppte in 4-0 på bara sex minuter.
Reservmålvakten Daniel Johansson byttes in och fick se 0-5 släppas in, men därefter höll han tätt.
- Daniel kommer in och släpper visserligen in första skottet, men sen är han felfri resten av matchen, säger Tomas Lind som dock var pessimistisk vid 0-5.

Årets bästa perioder
- Det var två perioder kvar och matchen kändes punkterad, vi gick ut för att hålla nere siffrorna i andra perioden. Men vi höll humöret uppe och sen började målen komma.
Emil Georgsson - matchens bästa spelare - gjorde på tre minuter i mitten av den andra perioden 2-5 och Västervik var på väg in i matchen igen.
En vändning vågade dock inte laget tro på förrän Robin Ekströms 3-5, sju minuter in i den tredje perioden. Ekström gjorde strax senare också 4-5 och Mattias Nordqvist hittade minuten senare rätt fram till 5-5 och bara det var en imponerande upphämtning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!