Missa inte Vimmerby Tidnings tv-sända derbymatch i kväll • 18:00

Vimmerby Hockey laddar för en historisk säsong i Hockeyallsvenskan. Nu är det klart att Vimmerby Tidning tv-sänder fredagens heta derby mot Västerviks IK.

Vimmerby Hockey har imponerat på försäsongen och vunnit fyra raka matcher. Nästa match mot Västervik sänds på vimmerbytidning.se.

Vimmerby Hockey har imponerat på försäsongen och vunnit fyra raka matcher. Nästa match mot Västervik sänds på vimmerbytidning.se.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-08-28 19:00

• 5–0 mot Tranås
• 4–0 mot Tranås
• 4–3 mot Kalmar
• 3–0 mot Västervik

Så ser Vimmerby Hockeys segersvit ut på försäsongen. På fredag kväll är det dags för ett nytt derby mot rivalen Västerviks IK. Den här gången på bortaplan.

Matchen startar 18:00 och ni kan se den direkt på vår sajt.

– Intresset för Vimmerby Hockey är rekordstort och det känns förstås väldigt bra att vi kan visa det här derbyt. Även om det "bara" är en träningsmatch är det mycket prestige på spel, säger Torbjörn Allvin, sportchef på Vimmerby Tidning.

Vad tycker du om VH:s insatser så här långt?

– Bra, såklart. Det går ut på att vinna och där är Vimmerby hundraprocentigt. Sen skiljer det sig en del prestationsmässigt. Jag kan tycka att premiärmatchen mot Tranås och mötet mot Kalmar var riktigt bra. Då var VH vassa långa stunder. I de båda andra var det helt okej insatser – och det som sticker ut mest är att Vimmerby hållit nollan i tre (!) av de här matcherna. 

Några spelare som har imponerat lite extra?

– Målvaktsspelet med både Christoffersson och Endre förstås. Pelle Ström har genomgående varit bäste back enligt mig så här långt. Jag gillar också Broengs rörlighet och blick för spelet. Offensivt måste självklart "VH-kedjan" med Levin-Karlsson-Carlsson nämnas. De har varit bästa enhet. Lukas Isaksson och Ludvig Wistén har varit pigga och gett ett bra intryck. 

TRYCK HÄR för att komma till sändningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!