VH-tränaren: "Tyringe var bättre än oss"

Det blev till slut två poäng. Det borde kanske blivit färre. Åtminstone om Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård får säga sitt. "Jag tycker att Tyringe var bättre än oss och förtjänade nästan att vinna".

Eddie Levin tackar Jakob Karlsson för passningen till 2-0 mot Tyringe. VH vann till slut, efter att Hugo Ollila avgjort i förlängning.

Eddie Levin tackar Jakob Karlsson för passningen till 2-0 mot Tyringe. VH vann till slut, efter att Hugo Ollila avgjort i förlängning.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-02-08 22:03

Vimmerby Hockey-tränaren har dubbla anledningar att ändå vara nöjd efter onsdagens match i ishallen. Hans VH tog en förlängningsseger med 4–3 hemma mot Tyringe. Dessutom lyckades inte den främsta utmanaren KRIF knappa in på Vimmerby. Blekingegänget tog också två poäng, efter seger i förlängning borta mot Borås.

– Jasså? Det hade jag inte ens koll på, om jag ska vara ärlig, säger Hampus Sylvegård.

Läget i den södra vårseriens absoluta topp är därmed oförändrat, med VH i serieledning fyra poäng före KRIF. Om VH-tränaren kunde glädjas åt det och de två poängen, så var han desto mer besviken över insatsen mot Tyringe.

– Tyringe för matchen, är känslan. Det är klart att det är starkt av oss att vinna och visa vinnarmentalitet, speciellt efter att Tyringe kvitterat två gånger om. Men vi ska kunna lösa det bättre än vi gör. 

Så här beskriver Sylvegård matchen:

– Det var en berg- och dalbana.

Lite så var det också. VH såg starkast ut i cirka tolv minuter i den första perioden. Då hade man skaffat sig en 2–0-ledning. Istället för att fortsätta på den inslagna vägen, så gick hemmalaget ned sig och gav bort initiativet till gästerna. Tyringe tackade, tog emot och såg till att sätta två snabba mål innan den första periodvilan.

– Vi tappade ödmjukheten och grunderna i spelet. Vi är slarviga med pucken och står för onödiga pucktapp och passningar, menar Sylvegård.

undefined
Tyringe hämtade upp 2-0 till 2-2 med två snabba mål i slutet av första perioden.

2–2 såg ut att stå sig hela vägen in till den tredje perioden också. Då, med 30 sekunder kvar av den andra, hittade Pelle Ström en perfekt passning till Ludvig Vännström. Centern gjorde inga misstag när han kom fri mot målvakten, utan kunde lägga in den snyggt i mål.

Ledningen stod sig inte länge. Efter 21 sekunder i den tredje var det återigen kvitterat, till 3–3. Lagen fortsatte att byta chanser med varandra, även om VH var närmast ett ledningsmål i slutet av ordinarie matchtid.

– Tredje är vår period och vi för den. Tyvärr saknades det energi och inställning, framför allt. Vi brister i att ta vara på lägena vi har och aggressiviteten i tanken när chanserna dyker upp. Vi blev sökande istället för att ta det som gavs, menar tränaren. 

En som däremot såg till att ta vara på chansen när den dök upp var Hugo Ollila. Forwarden fick chansen på straff i förlängningen, efter att Eddie Levin rivits ner i ett friläge. Straffen satte han hur säkert som helst och sköt två poäng till VH. 

– Två poäng är man nöjd med, om man ser till hur matchen utspelade sig, säger Hampus Sylvegård och tillägger:

– Jag tycker att Tyringe var bättre än oss och förtjänade nästan att vinna. Att de fick med sig en poäng var rättvist, men i min bok hade det nästan varit mer rättvist med två poäng för dem. Vi kom inte upp i den nivå som vi haft de senaste matcherna. 

VH hade lånat in både Liam Svensson och Hampus Johannesson till onsdagens match. Båda från SHL-laget IK Oskarshamns organisation. De ersatte avstängde Charlie Björklund och Balint Horvath, som är iväg på landslagsläger med Ungern. 

Hur mycket saknades Charlie och Balint?

– Det är klart att de saknas men det är inget som ska påverka oss. Liam och Hampus gör det bra på deras platser. Sen får istället andra ta ansvar och visa vägen lite mer, vilket jag saknade i dag (läs onsdag).

undefined
Hampus Johannesson var inlånad från IK Oskarshamn.
undefined
Liam Svensson gick in som center i fjärdekedjan mot Tyringe.
VH–Tyringe 4–3 (e.f)

Första perioden: 1–0 (01:33) David Thomson (Adam Bäckstrand, William Dageryd), 2–0 (11:59) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 2–1 (13:34) Lucas Käkelä, 2–2 (14:36) Jesper Ahlgren.

Andra perioden: 3–2 (39:28) Ludvig Vännström (Pelle Ström, William Dageryd).

Tredje perioden: 3–3 (40:21) Jesper Ahlgren.

Förlängning: 4–3 (62:33) Hugo Ollila (straff).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!